Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bara bog ingen hals

 Minusgrader och frusen mark på morgonen. Nu får jag vänta tills på eftermiddagen om jag ska rida på banan tills sanden är tinad. Märkte upp en 60 m bana på vallen. Det brukar vara perfekt underlag när gruset är fruset. Bäst är dock att brodda först och det vill man ju vänta med så länge som möjligt.

ATTRIANA var ordentligt “ på tårna” idag. Det började med att vi flyttade trailern när hon var på väg in i stallet. När hon sen stod på stallgången var hon så nervös att hon skakade och var 7 m hög. Orsaken var att det hängde kläder på verandan utanför huset som hon såg. Stackars häst!!! Trots att hon var så skärrad var hon jättefina att rida. Men det kändes som om det inte skulle behövas så mycket för en explosion. Öronen var spetsade hela tiden och hon höll ett vakande öga på skogen. Det tog ett tag innan ryggen blev så mjuk att jag kunde sitta på henne. Vi genomförde skrittarbetet utan problem. Red bl.a. på mittlinjen och böjde hennes hals åt sidan så mycket att jag framför mig bara hade en bog. Det är en liten testövning av balansen. Hon gick helt rakt med kroppen på mittlinjen. Lika bra åt båda hållen. Gjorde likadant med sluta. I slutan till höger fick jag parera lite med vänsterbogen. Idag red jag henne på ett nytt kandar. Det är handgjort, tredelat, tunt och gjort i järn. I början reagerade hon lite på det så jag fick vara väldigt försiktig med att använda stången. Mina fjordingar har alltid tyckt om det kandaret och jag tror att Attriana också tyckte att det var ok. Det fick bli ett litet kortare pass idag eftersom vi har träning för tränare i morgon. Efter lite uppvärmning i trav och galopp red jag öppna på mittlinjerna. Tänkte mycket innerskänkel mot yttertygel och hon var kanon i höger öppna. I vänster öppna var det som vanligt lite jobbigare men gick också bra. Idag red jag galoppen på fyrkantspåret med lite tempoväxlingar. Red även öppna på mittlinjespår. Det kändes stort! Att vi klarade det.
Eftersom det blev lite mer öppna ridning idag fick hon lite liniment på bogspetsarna förutom på haserna och knäleden.

MARION är fortfarande för tjock och var extra rund idag. Jag kände på magen och undrade om det kan vara ett föl som sparkar där inne. Juvren ser ut som vanligt så det är nog bara mat. Marion har aldrig varit tjock förut så det är konstigt. Hon är inte fet för övrigt, hon har bara en för stor mage. Hon ska också vara med på träningen i morgon så jag red igenom henne. Efter vårt envishetskamp med boxdörren börjar jag ana att hon är lite envis. Därför krävde jag lite mer av henne idag. I höger varv lägger hon gärna ut vänster bog. Jag flyttade ut bakdelen några gånger så jag sen fick henne att spåra bättre. I galoppen petade jag på henne med spöt vid svansfästet för att hon skulle komma under sig mer. Det blev en jättefin galopp och även byterna blev mycket bättre. Efteråt fick hon sen stå inne i stallet och äta bara lite halm och hö med förhoppning att magen går ner lite tills i morgon.

TOBBE var också väldigt pigg idag. Nu är smekmånaden över och jag kommer att arbeta honom med i samlande rörelser. Tömkörde först i förvänd öppna och körde sen i vanlig öppna. Han har svårare att gå mot höger yttertöm. Jag fick hjälpa honom genom att gå bredvid honom. Vänster öppna blev det i alla fall. Värmde upp mest i galopp idag. Jobbade med en del övergångar till trav och nu håller han ganska bra samma tempo i övergångarna. På slutet fick han galoppera på en lite volt. Gjorde sen övergångar till galopp. Först från trav, sen skritt och till slut från halt. I höger varv överställer han gärna själv till höger och i vänster varv tar han inte gärna kontakt med höger yttertöm. Precis som i vänsteröppna. Galoppen var annars fin idag och i traven på slutet arbetade han på jättefint utan att vara springig. Det blir nog en fin dressyrponny av honom.

 

 

Fredagen den 22 oktober 2010 kl. 20:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.