Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

envisa leken

 
Clinicen för Rolf-Göran Bengtsson igår var mycket lyckad. Han hade ett system som han följde och som fungerade bra på alla nivåer av hästar. Han red och hoppade en häst som naturligtvis blev lika mjuk och fin som han själv rider. Sådan husse sådan häst. På eftermiddagen hade vi en föreläsning i mental träning med Plate och Tomas Fogdö. Det är alltid lika nyttigt att höra. Ingenting är omöjligt det är bara vår hjärna som hindrar oss. En kvinna med en cp skada har utbildat sig till läkare och jobbar nu på ett Stockholms sjukhus på akutmottagningen. Allt vi vill är möjligt i stort sett. Det är bara att träna mer.

Idag var det tömkörning med ATTRIANA och MARION. På Attriana använde jag sidepull. Körde förvänd öppna, skänkelvikning, sluta och öppna på fyrkantspåret. Båda hästarna utförde alla rörelser bra så det fick räcka med en långsida för varje rörelse och varv. Lät dem sen bara rulla på några minuter på volten i trav och galopp. Marion var lite loj och Attriana var väldigt pigg. Hon hade varit på helspänn i går i skogen. Trots det hade hon varit lydig och även gått förbi ett nytt älgpass utan problem. Hon blir alltid spänd efter att det varit jakt i skogen. Undrar hur de vilda djuren känner sig?

I travarbetet minskade jag volten några gånger och gjorde övergångar till skritt. Gick vidare med övergångar till galopp från trav. Tog in dem på en liten volt och gjorde övergångar från halt till galopp. Marion fick även rulla på i den lilla volten. Hon fick en rundare galopp på den lilla volten än på den stora. Det berodde på att jag har petat med pisken på korset på henne tidigare på den lilla volten. På den stora volten vet hon att jag inte kommer åt henne. Attriana har sin “tänka galopp” i vänstergaloppen. Det tar något steg innan hon fattar galoppen . Hon måste tänka hur hon ska göra först. Men det var klart helt godkänt. Gjorde sen några piaffsteg alltid på samma ställe och lät dem sen trava på i låg form varje gång. Det gick också bra. Attriana blir så stolt när hon klarat av det. Efter piaffövningen tog jag upp henne i form och jag fick fram en riktigt schwungfull trav. Hon signalerade sen själv att hon var nöjd och sökte nedåt framåt. Marion fick jag inte att slappna av lika mycket. När vi sen var inne i stallet och jag skulle leda ut Marion puttade hon upp boxdörren mot mig. Jag puttade tillbaks den. Vi höll på med den lilla envishetsleken länge. Ingen av oss gav sig, men tillslut kändes det skönt att gå segrande ur leken.

 

Onsdagen den 20 oktober 2010 kl. 22:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.