Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

hårda stigbyglar

 Igår red vi ut med ATTRIANA och MARION. Det var meningen att det skulle bli en lugn och trevlig uteritt i den strålande solen. Attriana var skärrad när hon kom ut i hagen på morgonen. Hon känner av när det jagas i skogarna även om det inte är i vår skog. Hon höll sig mellan fjordingarna. När vi sen red höll vi oss på grusvägar för säkerhets skull för att inte bli tagna för att vara älgar. Det var lite nya vägar som vi inte rider så ofta eftersom det är en bra bit att gå på asfaltsväg. Vi passerade några kossor och det räckte för att tända Attriana. Det blev många tvära kast för allt möjligt sen. Hon är så blixtsnabb att man känner sig som en snigel i jämförelse. En gång kastade hon sig runt så jag som satt på min trygga Marion fick medryttarens stigbygel rakt över smalbenet. Det gör så fruktansvärt ont och det var nog tredje gången som det hände. Jag måste köpa mjuka stigbyglar till Attriana. Jag förundras av att min medryttare aldrig ramlar av. Han har ridit många löphästar och unga fullblod och han säger själv att han hinner uppfatta signalerna så det är inga problem. Mycket imponerande! Attriana var verkligen i gasen så det blev även en del passage och piaff. Själv höll jag även på att bli påkörd av en bil som inte kunde vänta på att vi kom undan på en sidoväg. Kofångaren var bara några dm från Marions vänstra bakben. Man bör ta numret på bilen men man blir ju så paff att man inte hinner. Nästa gång ska jag försöka göra det om jag ser den bilen igen. Marion var alltså den farligaste hästen att rida ut på idag. Attriana skulle behöva ut och sträck ut lite längre sträckor med galopparbete. Eventuellt ska vi försöka åka till en galoppanläggning och rida henne på en banvall. Tyvärr har aldrig Attriana brytt sig om att hon har en trygg häst med sig. Det var därför jag slutade med att rida ut på henne. När hon är på sitt värsta humör gäller det att klara av henne. Jag är för gammal nu, har sämre balans.

Idag när jag satt upp på Attriana och skulle träna dressyr kändes hon väldigt hög, minst 1,75 m. Hon är 1,65 m. Det kändes att hon hade samlat sig och höjt ryggen igår. Det är märligt att det alltid känns dagen efter hur hästen blivit riden dagen innan. Hon hade kvar sin energi från i går men var samarbetsvillig. Red återigen på kandar och nu accepterade hon det fullt ut. Jag tänkte styrketräning idag. Började redan i skrittarbetet med att rida henne i böjning (öppna och sluta samtidigt). Till vänster var det inga som helst problem men till höger var det lite jobbigare. Med lite övertalning gick det bra åt det hållet också. Jag gjorde då övergångar till skritt med bibehållen böjning. Det är en bra övning för de kan inte fuska, bakbenen måste vara med och det yttre frambenet måste ta en längre väg. Vänster bakben är som vanligt lite svårare att få kontakt med. I förlängningen gjorde jag sen bakdelsvändningar ur böjningen. I trav gjorde jag samma övning och det gick också bra. I vänster varv gjorde jag övergångar till skritt men i höger varv lät jag henne bara rulla på och nöjde mig med det. Böjningar är en jättebra övning för rakriktning. Så småningom ska jag göra övningen i galopp och då får jag piruettgalopp.

I galoppen red jag förvänd galopp på en liten serpentinbåge. Det fungerar utan problem så jag försökte även att rida ett helt varv på volten. Hon klarade bara ett halvt varv så det kommer vi att träna lite mer på. Avslutade galopparbetet med att rida på en stor åttvolt med galoppfattningar vid X från skritt. Det gick väldigt bra men nu började hon bli lite för laddad så jag lade ner henne och avslutade. Det är en stor ära för mig att få äga och rida denna fantastiska häst och nu känns det som om hon kan gå hur långt som helst.

ISABELLA, Greta och jag hade en underbar körtur på vallen som nu är betesputsad. Jag körde runt vallen några gånger och avslutade med lite åttvolter.

På tisdag ska jag på den årliga obligatoriska fortbildningskursen för C- tränarlicensen. Det blir clinic för Rolf-Göran Bengtsson och mental träning på eftermiddagen. Nästan 180 tränare kommer att deltaga.

 

Söndagen den 17 oktober 2010 kl. 22:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.