Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

tömkörning i sluta

 Ikväll var jag upp till ridhuset och tömkörde Tobbe. Han har skött sig bra på de sista hoppträningarna, skönt! Ikväll hade jag som målsättning att han skulle lära sig att gå i sluta. Förvänd öppna kan han nu utan problem och från den är det lätt att även köra i sluta. Det är bara att ställa om hästen inåt. Han blev lite laddad i vänster sluta men det gick annars väldigt bra. Han fick också galoppera på en liten volt. I trav fick han mer krav på sig att arbeta i rätt form även i höger varv. Halvhalterna tar han väldigt fint och lyssnar mycket på vad jag vill och på rösten. Avsaktningarna från galopp till trav var bra idag.

 

Fredagen den 15 oktober 2010 kl. 23:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

ryggning på volt

 Minusgrader idag på morgonen, prr! Måste byta ut mina sommarhandskar, det var kallt om fingrarna. ATTRIANA var lite på tårna direkt när jag tog ut henne från stallet. Det var inte konstigt att hon blev lite upprörd igår. En sälg hade blåst ner inte långt från ridbanan. Det var nog då som fjordingarna hade blivit rädda och sprungit. Idag fick de stå inne i stallet medan jag red. Under skrittpromenaden, innan vi går till ridbanan, passerar vi en hage med får. Ock! De var farliga idag. Det fungerar bra att sänka Attrianas huvud, hon lugnar ner sig direkt. Men benen var snabba och pigga märkte jag. Nu var det lite fruset på ridbanan på vissa ställen så jag fick hålla till på den halvan mot skogen där hon var rädd igår. Så, det blev en liten utmaning att få henne lugn just där. Det gick bra att genomföra skrittprogrammet. Idag red jag lite tempoväxlingar i skritt. Avslutade med ökningar på diagonalen. Attriana tände då till igen men jag avledde henne med förvänd öppna. Ja det behövs inte så mycket för att locka fram något i henne, men det är också därför hon kan bli riktigt bra. Ett av målen vi haft är galoppfattning från skritt och samlad galopp. Det har vi uppnått nu. Efter lite arbete i trav jobbade jag med galoppen på en mindre volt där banan var tinad. Det fungerade bra åt båda hållen så jag gick in på den övning som jag slutade med igår; galoppfattningar från stora bakdelsvändningar på en volt. Fattningen till höger föreslog hon att vi skulle ta från halt. Jag följde med i den leken och det blev en fantastisk galopp. Vi gjorde om det flera gånger och det blev lika bra varje gång. Fattningar från skritt till vänster galopp blev också bra men volten blir större och jag får se till att hon vänder för ytterhjälperna i varje språng. Hon verkade otroligt stolt och lycklig över att ha klarat av övningen.

MARION fick gå ett rätt tufft pass idag. Magen har blivit mindre men kan minska lite till. Brukar prata om att man ska kunna rygga på en volt. Det var länge sedan jag provade själv, så det gjorde vi idag. Ryggade en volt i höger varv och jag lyckades få den alldeles rund, kul! Det kändes bra i skrittarbetet, hon var mjuk och fin. I traven kändes hon lätt i fram och i galoppen var hon lite rörligare än hon varit den sista tiden. Det är löshoppningen i onsdags som åstadkommit det och att jag måste vara mycket lätt på handen. Red på volten, minskade den i sluta och ökade den i skänkelvikning. Gjorde en del övergångar från skritt till galopp på spåret. Red sen serpentiner som igår, med förvänd galopp. Isabella var bättre på det. Gjorde sen galoppombyten i serpentinerna på mittlinjen. Även i bytena är Isabella bättre. Vi fick bara till något korrekt byte. Provade att rida några byten i sluta på diagonalen. Återgick sen att rida ökningar och minskningar på volten och nu var galoppen lite rundare. När jag stretchade Marion efteråt var hon väldigt rörlig i bakbenen. De kom nästan ända fram till framhovarna. Hon blev lite svettig men verkade också nöjd.

 

Fredagen den 15 oktober 2010 kl. 16:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.