Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

vardagsidyll i hagen

 Hästarna fick vara ute i hagen ett tag på förmiddagen innan jag red. Det såg så mysigt ut. I solskenet låg Isabella och sov medan Attriana stod och vaktade. Jag kunde sätta mig bredvid Isabella och prata lite med henne. Då passade Attriana på att gå på toaletten en bit bort. Vardagsidyll i hagen!

Det var lite ovisst hur det skulle gå med ridningen idag eftersom det nästan var storm i byarna. ATTRIANA var dock lugn när jag ledde hem henne till stallet. I början gick det bra att rida. Vi genomförde ett fint skrittprogram med små serpentiner över mittlinjen, korta skänkelvikningar, öppna på mittlinjerna och sluta på diagonalen. I högerslutan fick jag be henne ta i lite mer. Ryggningen till häst hoppade jag över idag. I och med att jag böjer henne innan jag stiger upp får hon alltid rygga ett 10-tal steg. Meningen med ridningen idag var bara lösgörande arbete. Så efter att ha värmt upp henne i trav och galopp red jag förvänd öppna i trav längs med staketet. Red några serpentiner och skänkelvikningar. Var lite osäker vad jag skulle hitta på i galopp. Jag fattade höger galopp på mittvolten och den fattningen var fantastisk. Precis som det ska vara. Jag tänkte galopp och fick genast kontakt med hennes vänstra bakben. Var tvungen att prova några gånger till från skritt och det var lika bra varenda gång. Då måste jag ju prova vänsterfattningarna också och även de har blivit betydligt bättre. Det slutade med att jag red fattningar från en liten volt tillbaka på mittvolten och fattade galopp från skritt, varannan gång vänster och varannan gång höger. Hon kände genast igen övningen och blev väldigt stolt att hon klarade av den. Men hon blev också lite väl tänd. Blåsten hjälpte till, fjordingarna blev rädda i hagen bredvid och hon blåste upp sig och började småbocka. Då blir matte lite osäker så jag bara avslutade henne. Det kommer nog en dag när jag kan hantera hennes spänning och få tillbaka lösgjordheten. Hon var på helspänn och jag hade fullt sjå med att leda henne till stallet.

Det kändes inte roligt att köra en sådan här dag så jag red dressyr med ISABELLA. Hon tyckte att det var jätteroligt. Vi lekte med lite svårare rörelser. Red serpentiner, tre bågar med förvänd galopp. Red sedan på spåret, fem steg vänstergalopp, fem steg trav, fem steg högergalopp etc. Gick sen över till tre steg etc. med skritt mellan galopperna. Slutligen tre steg och halt emellan. Sen gick jag tillbaks till serpentinerna och gjorde byten vid medellinjen, Det har aldrig blivit så bra byten tidigare. Där ser man vad det är viktigt med förberedelser för en svårare övning. Att rida serpentiner med förvänd galopp och få dem jämna är svårt. Det gick utmärkt i vänster galopp men det blev lite kantigt i höger galopp där hon är svagare. Så bytet till vänster blev också det bästa.

 

Torsdagen den 14 oktober 2010 kl. 23:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.