Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Attriana med kandar

 Ännu en härlig höstdag med torrt väder och ingen lera i hagen. Red ATTRIANA på banan i morse. Det fick bli ett lösgörande pass efter träningen igår. I ock med det passade jag på att sätta på ett kandar. Jag har ridit henne med kandar några gånger mest för att vänja henne vid det. Kandaret ligger mest i munnen för att hon ska lära sig att tycka om det. När man rider med kandar ska händerna vara ännu mer stilla än vanligt. Det är också viktigt att handen aldrig går bakåt. Har man armbågarna efter sidan på kroppen så har man kontroll på att handen inte går bakåt. Red henne först med helt långa tyglar. Blev faktiskt lite förvånad så lätt det var att göra alla rörelser utan tyglar. Red på mittlinjer öppna och på diagonalen sluta. Skänkelvikning på volt gick också bra och man fick nästan ännu bättre känsla av att känna av rygghalvorna. I trav gjorde jag några vändningar med neckreining för att hon skulle känna sig bekväm. Hon sökte sig så småningom fram till bettet och jag hade en fjäderlätt kontakt med hennes mun. Gjorde en del övergångar och små tempoväxlingar. I går på träningen hade vi galopperat på mindre volter och jag kunde inte låta bli att prova idag också. Höger galopp fattar hon nu så fint från skritt och det är inte så svårt att ligga kvar på en 12 m volt. Vänster galopp fattar vi från trav än så länge men även den volten blev ca 12 m. Till höger blir den rund och fin men till vänster är den lite kantig än så länge. Jag måste hela tiden passa att vänster bog ska till höger. Annars faller hon in till vänster men flyttar ut mig åt höger. Jag måste vända med ytterhjälper och akta mig för att ta i innertygeln. I övrigt kändes hon helt underbar att rida och hon tycks gilla kandaret.

ISABELLA körde jag en tur med på småvägarna. Skrittade en hel del och när jag bad om trav drog hon iväg så att jag fick hejda henne. Öronen var spetsade framåt hela tiden. Det är alltid en fröjd att köra en så fin och pigg häst och man kan sitta och njuta av färgprakten på träden. Körde bara rakt fram och det blev ett avkopplade pass.

Tömkörde TOBBE som varit lite busig på hoppningen igen. Han har flyttat till ett nytt stall och vi var i ett för honom nytt ridhus. Det går hästar alldeles utanför som han hörde och var lite spänd. Jag fokuserade åter på att få honom att slappna av efter galopp. Fick ta tag i honom några gånger för att sen bara kunna använda rösten. På slutet var han riktigt avspänd, slappnade av och sökte sig själv i låg form. Nästa pass ska jag koncentrera mig på att han ska söka sig framåt neråt lite tidigare. Den lilla B-ponny hade hoppat en oxer på 1,10 m på sista hoppträningen. Visst har han kapacitet men han kan plötsligt vägra på lättare hinder som han hoppat tidigare. Vi förstår inte varför????

 

Söndagen den 10 oktober 2010 kl. 22:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.