Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

spädbarnstår

 Måndag - tisdag och onsdag har jag jobbat och kommit hem sent på kvällarna så denna veckas schema blir spräckt. Hästarna har varit ute med sina medryttare på skogspromenader eller galopperat på stubbåkrar.

Idag var det ruskväder med blåst och regn så jag red dressyr med ISABELLA i stället för att köra. Vi var ute på en stubbåker och hon var verkligen taggad. Det var som att rida henne när hon var ung och väldigt busig. Hon kunde rätt som det var sätta full fart och samtidigt bocka. Som tur var åkte jag aldrig av. Jag lärde mig en viktig sak och det var att när hon bockade så försökte jag hålla fast mig med tårna. Det är en spädbarnsreflex. Det gjorde att jag fick sämre balans i stigbyglarna. När jag tänkte på att spreta med tårna som sjömännen gör för att hålla balansen på en rullande båt gick det bättre. Det gick även bättre att åka nedför backar med längdåkningsskidorna när jag spretade med tårna och fick en stadigare balans. Alltså man lär sig att åka längdåkningsskidor av bockande hästar.

Som tur var började Isabella koncentrera sig på arbetet i stället för att busa idag. Red många stora volter i låg form. Red sen åttvolter och gjorde cirklarna mindre och mindre. Vi gjorde dem så små att det till slut blev fyrtaktsgalopp när hon inte orkade längre. Roligt hade vi och det hade även lilla Greta som sprang med och gjorde samma sak som oss.

Med MARION och ATTRIANA red vi ut och travade på en fin grusväg som var mjuk och fin. Men innan vi kom ut höll det på att gå illa. Min medryttare kom med trasiga jeans och en tröja. Det såg väldigt kallt ut så jag lånade honom en stor gul regnrock. När han satt upp på Attriana blev hon förskräckt. Hon fick panik och började jazza omkring och skjuta rygg. Jag lyckades från min häst mata henne med lite godis och till slut accepterade hon regnkappan. Men osäkerheten blommade upp lite då och då under ridturen. Oj! Vad jag är imponerad och glad över min säkra medryttare som alltid behåller sitt lugn i alla situationer. Han betyder så mycket för Attriana.

 

Torsdagen den 7 oktober 2010 kl. 22:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.