Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

mugg eller senskada?

 Igår skrittade vi ut med ATTRIANA och MARION. Det var en underbar höstdag och vi var ute över en timme. Vi red på asfalt, gräs, grus och på en mjuk stig i skogen.

Idag var det träningsdag. På förmiddagen kom TOBBE. Han fick först springa lös på ridbanan och då lärde jag mig något nytt; hur man tränar in galoppombyte på galoppörer. Man låter hästen galoppera i en åtta och den ska då byta själv på ett naturligt sätt. En tilltalande tanke. Tobbe bytte rätt ibland men det blev också ofta korsgalopp. Även förvänd galopp blev det ibland. Ska bli roligt och testa övningen på någon av mina hästar. Därefter tömkörde jag honom. Började med förvänd öppna. Jag hade tänkt att bara gå en långsida, vända och sen tömköra åt andra hållet. Tobbe var så självsäker och skrittade på. Det syntes på honom att han visste att vi skulle fortsätta och gå tre långsidor som jag gjort förut. Så, vem har hjärta att inte låta honom få rätt. Jobbade sen på volten med att få honom att komma ner i lugn trav efter galoppen. Lät honom först sakta av till skritt några gånger. När det fungerade saktade han av fint även till trav. Han gör stora framsteg vid varje pass.

På träningen var jag först lite skeptisk eftersom ATTRIANA reagerade på vänster fram. Jag fortsatte att rida lite och det gick över. Sedan ett par dagar tillbaks har hon mugg i vänster karled i fram. Jag funderade på om det var det som gjorde henne stel. Min tränare arbetar hos en veterinär så jag tänkte att jag överlåter till henne att bedöma om det går att rida. Hon kände igenom henne bland annat på bogarna. Hon böjde henne även på vänster fram men det blev ingen reaktion. Bara efter att ha stått stilla blev hon stel igen. Min tränare kunde inte se någon hälta sen. Vi tränade på LC programmet. Hon stannade igen i hörnet efter skritten på diagonalen. Jag satt inte med i skrittrörelsen, det var förmodligen det som Attriana hade reagerat på. Tur att man har någon som ser vilka misstag man gör. Efter träningspasset hade jag bokat tid med min hovslagare som snart är klar veterinär. Han kände igenom henne och sa att hon var kändes fin i haserna som jag varit orolig för. Men han var orolig för senan i vänster fram. Nu känns det väldigt bra att åka in och ultraljuda henne på torsdag så får vi se. Hon får nu vila tills på torsdag.

ISABELLA var också med på träningen med sin medryttare och hon hade varit fantastisk sa tränaren. Men, det visste vi ju redan förut. MARION klippte jag idag igen. Det gick bra att klippa med tjära i pälsen. Hade på mycket olja på skären. Hon njöt verkligen. Fjordingarna vår vila i morgon och på tisdag rids de ut som vanligt.

 

Söndagen den 26 september 2010 kl. 22:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.