Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dino är död

 I måndags och i tisdags var det uteritter för alla tre hästarna. De hade varit pigga och glada. Speciellt ATTRIANA som varit lite väl busig men min duktiga medryttare satt kvar även den här gången. Attriana hade bland annat plötsligt kastat sig rakt upp i luften. Det var inte första gången. Det kommer väldigt oväntat och vi har inte kunnat förstå vad som orsakar det hela. Eventuellt är det hennes sätt att träna sitt flyktbeteende.

Onsdagen började med sorg. DINO, vår lilla kattfröken. hade somnat in i sin korg över natten. Det var inte oväntat. Hon har en längre tid varit senil och döv. I tisdags kväll åt hon som vanligt och kurrade när man klappade henne. Hennes bror Tigge har pysslat om henne och tvättat henne varje dag. Han sov med henne i korgen de sista veckorna. Dino fick ett bra liv och en bra död. Hon var nästan fyllda 20 år. Tigge är lika gammal och vi får hoppas att han kan hänga med ett tag till. Han är i alla fall ute med oss hela dagarna. Han ser lite trött ut men kan fortfarande fånga möss.

På förmiddagen tömkörde jag ATTRIANA och MARION. De fick göra i stort sett samma saker. Efter den obligatoriska promenaden runt trädgården skrittade jag dem över cavaletti med olika avstånd mellan bommarna. Travade dem sen sakta på en volt och sedan över cavalettibommarna igen. Därefter gick jag in på ridbanan och de fick skritta längs spåret i förvänd öppna, sluta, skänkelvikning och öppna. Sen arbetade jag dem med övergångar från galopp - trav på stora mittvolten. Minskade ner volten till en 10 m volt och gjorde övergångar från trav - skritt. Övergick sedan till galopp - skritt och galopp - halt. Med Attriana koncentrerade jag mig bara på övergångarna. Marion lät jag galoppera några varv på den lilla volten. Marion fick också arbeta lite i piaff. Båda hästarna var nöjda och belåtna när jag släppte ut dem på stora volten. De sänkte sig ner och frustade.

I dag red jag ATTRIANA på ridbanan. Det fick bli mest lösgörande övningar. I skritten tränade jag på att länga hennes steg på diagonalen. Satt på bakre delen av sittben och skänklade henne med min fötter i takt med att hon lyfte bakbenen. Idag red jag alla rörelser i skittarbetet som jag gjorde i gårdagens tömkörning. Efter uppvärmning i trav och galopp red jag henne i förvänd öppna i trav längs långsidorna och i förvänd galopp med små bågar efter långsidorna. Av någon anledning tycker hon förvänd galopp är roligt. Red några kortare sträckor i skolorna. En rolig episod uppstod när jag vid ett tillfälle hade gjort halt och rörde lite på betten. Då ryggade hon direkt. Rakt och fint men efter ca 10 steg blir hon för hög i formen. Det var duktigt gjort av henne för jag hade glömt bort att vi skulle jobba med ryggning. Det är den “godisövning” jag lägger fokus på just nu. Det är så här jag vill att hästarna ska tigga godis. De ska vilja göra den svåra övningen själva. Avslutade med ett par galoppfattningar från trav och hon är fortfarande väldigt fin i galoppen nu. Det känns som om hon blir starkare varje dag. En gång idag tappade hon ett bakben igen. Nu är jag lite nyfiken varför det händer. Hon borde vara så stark att det inte ska hända. Den 30 september åker jag in till Hästkliniken och gör ett ultraljud på hennes haser. Hon har en galla på sin högra has. Det kan vara något där.

ISABELLA körde jag på stubbåkern. Jag hade lilla vovven med. Det var underbart väder och båda djuren var så pigga och glada. En körtur man minns.

TOBBE tömkörde jag på banan. Började med skänkelvikning och förvänd öppna längs långsidorna. Han såg så stolt ut för han visste precis vad han skulle göra. Lät honom trava och galoppera lite på volten. Sen tog jag honom i mycket kort trav på långsidorna. Han trampade på även nu, stolt över att han förstod och själv kunde jag gå efter honom och inte småspringa som förra gången. Avslutade på volten igen i trav och galopp. Tog även in honom på en liten volt i galopp och det klarade han fint. Något som han behöver träna mer på är att ta det lugnare i övergångarna från galopp till trav. Målet är att han ska kunna komma ner till den korta traven efter galoppen. I tisdags hoppade han fint på träningen. Hinder över en meter!!!! Fy så högt för den lilla B-ponnyn men han verkar ha kapacitet!

 

Torsdagen den 23 september 2010 kl. 23:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.