Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Att få hästen att lyssna på rösten

 I morse åkte jag först och hämtade mer torv från en torvtäkt. Håller på att göra i ordning bäddarna i stallet. Eftersom det är trägolv låter jag golven få torka ut ordentligt under sommaren. Nu lägger jag på gummimattor (från Jula) strör ut lite kalk och lägger sedan på massor av torv. Överst lägger jag in några balar spån. Bäddarna brukar hålla nästan hela säsongen.

Försökte få fast ATTRIANAS tappsko på vänster bak. På utsidan sitter sömmarna bra men inte på insidan. Min rygg gör fortfarande ont så jag fick ge upp. Min snälla hovslagare kom på kvällen och hjälpte mig. Det känns väldigt bra. Red dressyr med ATTRIANA. Jobbade först lösgörande med skrittarbetet. Red serpentiner och såg till att hon var ordentligt böjd runt innerskänkeln. Red med lösa tyglar och red fem serpentinbågar. Bytte varv med ökad skritt varvat med skänkelvikning på diagonalen. Gjorde som vanligt skänkelvikning på volt. Det är en rörelse som jag alltid gör. Jag gör det för att forma ur innersidan och kolla upp hästens status för dagen. Red henne sedan i böjning (öppna och sluta samtidigt) Hon hade svårare till höger. I trav red jag tre serpentinbågar och bytte åter igen varv med ökningar eller skänkelvikningar på diagonalen. Hon fick arbeta i öppna i lite högre form och tempo. Hade tänkt att göra galoppfattningar från böjning men hon kändes så kort och fin ändå att jag tog dem från trav och red 20 meters volter. Jag fattade ny galopp från ett hörn efter kortsidan, red en volt och bröt av innan nästa kortsida. Jag ville att det skulle vara lätt för henne. Hon var så fin och duktig idag trots att grannen tröskade på åker alldeles i närheten. Jag hade lite extra energi i henne bara.

ISABELLA körde jag på vallen bland svartkämpar och käringtänder. Hon kändes lite trött idag så det blev bara 15 min. Hoppas att det inte är något på gång.

TOBBE tömkörde jag med tanke på att han ev. ska gå en clear round hoppning i morgon. Började i skritt över cavaletti för att få honom mjuk över ryggen. Lät honom sedan gå på lite volter för att bli mjuk i sidorna. Höger sida är lite stel så jag böjde honom för hand. Leder hästen på en liten volt, böjer in huvudet och ser till att ytterbogen följer med. Håller en hand på höger halskotpelare för att få hästen att använda höger bakben mer i ställer för höger framben. Det börjar gå lite bättre men han har varit väldigt stel, även när man stretchar honom. Arbetade sen i trav och galopp och försökte att få honom att sakta av med hjälp av rösten. Det är en klok häst och det gick bra efter ett tag. Jag vill att övergångarna ska bli bättre. Han går lugnt i galoppen men använder inte bakbenen. Efter galoppen rusar han så jag tog ner honom till skritt direkt efter varje galopp. I början fick jag ta tag i tömmarna men till slut lyssnade han mer på rösten. När han börjar förstå att det inte blir ett hårt tryck i munnen vid avsaktningar tror jag han kommer att bli lugnare och mer lättriden.

Vi har startat upp en intresseförening för häst “Hästens vänner” bland SLU:s personal (Sveriges lantbruksuniversitet) där jag jobbar. Det har kommit igång en hel del hästforskning som jag har tänkt att vi ska få ta del av. I morgon kommer en veterinärstudent och berättar om sin ritt från Damaskus till Sverige på en arabhäst. Ja, det är väl helt naturligt att när man blir antagen till veterinärutbildning och bor i Damaskus så rider man till inskrivningen!!!!! Det ska bli jättespännande att lyssna på henne.

 

Torsdagen den 9 september 2010 kl. 22:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.