Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tjock häst får stå inne i stallet på natten

 Efter några härliga dagar i stugan var det åter dags för en sen kväll med träning på ridbanan. Medan jag var bortrest har hästarna  arbetats av Malin med både uppsutten hoppning, dressyr och logering.

Började med att tömköra TOBBE. Idag jobbade jag mest på cirkel för att hitta en bättre form. I traven slappnar han av mer och mer. Stundom söker han sig fram till bettet i en lång och låg form. I vänster varv går det bäst. Även i galopparbetet går det ut på att arbeta honom för att få en rundare form. Han arbetar inte genom ryggen. Men, även där fick vi idag se glimtar av bättre form. Idag galopperade jag igång honom ganska tidigt på passet för att få bort trippigheten. Han blev då bättre i traven och jag drog ner tempot så han kunde hitta sin balans och slappna av. Aktiverade honom med några övergångar och han såg riktigt fin ut. I galoppen fick han först göra en del övergångar från trav. Sen tog jag in honom på små volter för att göra det lite svårt för honom. När jag sen släppte ut honom på den större volten slappnade han av och sökte sig ner något steg då och då. På tisdag ska han gå sin första hoppträning med sin nya ryttare. Jag håller tummarna att han sköter sig.

MARION har gått upp i vikt igen och det kändes ovant och konstigt att rida henne. Det blir en rullande gång. I natt får hon tyvärr stå inne med 2 kg hö och 2 kg halm som bantningsmat. ATTRIANA kändes däremot fin. Mjukade upp henne på små, små volter och skänkelvikningar på raka spår. Sen red jag henne i halva steg på kortsidorna och ökad skritt på diagonalen. I trav red jag samma rörelser. Tränade även lite för tävling och gjorde tempoväxlingar på diagonalen. Galoppfattningarna gjorde jag först från trav på stora mittvolten. Gick sen över till att göra fattningarna från bakdelsvändningar. Hon fattade galoppen fint från skritt men jag red sen galoppen i fältsits för att göra det lätt för henne. Hon var mjuk, fin och följsam. I morgon kommer jag att rida ut med MARION och trava lääänge.

 

Söndagen den 5 september 2010 kl. 23:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.