Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kontakt med det yttre bakbenet

 Härligt friskt i luften i dag igen. Hästarna har fått gå i små hagar i natt och ätit hö i stället för frostbitet gräs. ATTRIANA var väldigt pigg när jag red henne på banan. Öronen stod spetsade hela tiden men hon höll sig i skinnet. Det är så skönt att hon mognat och blivit lugnare. Idag red jag skrittarbetet med skolor på volt. Allt fungerade fint förutom sluta till höger som hon fortfarande tycker är svårt. Jag lirkade med henne bytte övningar och till slut gick även högerslutan bra. Idag lägger jag fokus på att träna upp hennes känslighet. Fjordingarna är mycket snabbare på att reagera på vikthjälperna. Jag kommer inte ihåg att jag tränat dem till det. Förmodligen har det blivit så med tiden. Det brukar räcka med att jag bara tänker på vad jag ska göra så får jag svar direkt. Troligen är Attriana lite osäker än så länge. Jag gjorde övergångar med bara vikthjälper. De flesta gångerna fungerar det. Den stora aha-upplevelsen kom i galoppfattningarna. Red henne i en övning som hon är välbekant med. På den stora mittvolten gjorde jag bakdelsvändningar som jag fattade galopp från. Jag fortsatte att använda bara vikthjälper. Vid fattningarna lyfter jag innerhöften och tar en liten förhållning på yttertygeln. Det skapar kontakt med det yttre bakbenet. För första gången med henne fick jag direkt kontakt med bakbenet och det blev fantastiska galoppfattningar. I vänstergaloppen var det lite svårare, jag var tvungen att ge hjälpen i exakt rätt ögonblick. Hon galopperade i en väldigt samlad galopp men var samtidigt också väldigt låg i formen. Hon kändes som om hon var en halv meter kortare men ryggen var flera dm högre upp än normalt. Avslutade henne efter den övningen. Hon såg väldigt nöjd och stolt ut. Så småningom ska jag be henne gå i högre form. Jag vet inte varför hon föredrog denna form.

ISABELLA fick sladda ridbanan. Hon är för underbar! Samma ridbana som hon sladdar och går omkring och ser ut som en riktig arbetshäst kan hon också dansa runt på i passage och piaff. Hon är unik!!

Med TOBBE var jag riktigt nöjd med idag. På bara några gånger har han lärt sig förvänd öppna och några steg i sluta. När han lyfter bakbenen i öppna smackar jag till så att han anstränger sig lite extra. Galoppen idag var mycket mer aktiv än vad den varit. Idag fick han rulla på i den för att bara slappna av och söka sig till bettet. Minskade volten några gånger och han klarade även det. För första gången slappnade han sen av i traven och sökte efter bettet i lång och låg form i båda varven. Planen för honom är att jag tömkör på söndag igen och på tisdag ska han gå hoppträning med sin lilla matte för första gången.

MARION och ATTRIANA ska hopptränas i morgon med Malin. Anna hjälper till med att bygga hinder med sin barnvagn på släp. Själv åker jag till stugan och håller tummarna för att det går bra.

 

Torsdagen den 2 september 2010 kl. 22:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.