Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Greta i ormbunkarna

 På förmiddagen i måndags reds ATTRIANA ut i skogen. Hon hade känts lite trött men gick lätt att väcka. Själv tog jag en kvällspromenad med MARION och tog med Greta (hunden). Första veckan som jag hade Greta fick hon följa med när jag red men jag tyckte det var lite obehagligt för hon sprang mellan benen på hästen. Nu samspelade de bra. Ibland när Greta gick precis i hasorna på Marion flyttande hon sig åt sidan så de i stället gick på varsin sida på vägen. Marion är så snäll och omtänksam. Greta var duktig! Det är högt gräs överallt och höga ormbunkar som vi red igenom. Hon syntes inte men hon hängde med hela tiden.

Igår var ISABELLA ute på en tur med sin medryttare och Isabella hade känts pigg och fin. De andra två hästarna vilade.

Idag gick ATTRIANA och MARION var sitt dressyrpass på banan. Det var underbart att rida i hög härlig luft utan surrande insekter. Hösten är den bästa tiden vad gäller ridning. Båda var väldigt fina och jag började med likartade övningar i skritt. På en långsida red jag först skänkelvikning, sen förvänd öppna och därefter sluta. På volten red jag skänkelvikning med ställning i nacken. Flyttade ut bakdelen och avslutade med en framdelsvändning. Ute på spåret igen gjorde jag många halter med bakdelen väl under. I trav red jag först skänkelvikning på volt som vanligt och kände efter att deras sidor var mjuka. Sen böjde jag halsen och kände efter att de hade balans i kroppen och att de var mjuka i nacken. Attriana red jag i öppna 240 m med volter på kortsidorna i låg form. På voltspåret flyttade jag ut bakdelen. Tycker att hon ska svara lite snabbare så jag petade till henne med spö och det blev bättre. I morgon ska vi jobba mer med samling som tänder henne och i och med det kommer hon att svara snabbare. När jag var klar med de lösgörande övningarna gick jag över till galoppfattningar. Efter att ha galopperat några varv i båda galopperna gick jag över till en rolig övning. Jag red på stora mittvolten och vände igenom volten hela tiden. Jag fattade omväxlande vänster och höger galopp från skritt mitt i. Med Marion gjorde jag en liknande övning men då bytte jag galopp i stället. Jag fick fram riktigt fin, rund och samlande galopp på båda hästarna. Nu hade jag Attriana med mig och laddade henne lite till genom att ta två piaffsteg och gick sen i öppna längs fyrkantsspåret. Hon fick ett fantastiskt flyt. I övrigt arbetade jag Marion mer i galopp med skolor och tempoväxlingar. Hon var mycket känsligare och snabbare i att lyssna på mina hjälper trots att jag bara red lösgörande övningar. Önskar att alla med fördomar om fjordingar fick känna på det!

I morgon kommer en liten B-ponny som jag har tömkört två gånger i veckan de senaste veckorna. Tobbe är en New Forest som ser ut som en C-ponny. Han är 16 år och väldigt väluppfostrad och snäll. Han vågar inte ta för sig och har en väldig underhals. Det ska bli spännande att se hans utveckling. Vi jobbar med tempoväxlingar och böjningar. Jag försöker också få fram lite glädje och bus i honom.

 

Onsdagen den 1 september 2010 kl. 23:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.