Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

På tävlingsplatsen

 Tävlingsdag i dag! Upp tidigt innan tidningen kommit i lådan. Nästan alla 26 knoppar satt kvar på ATTRIANA. Jag hade lovat att göra många så det inte skulle spänna. När hon kom fram till tävlingsplatsen blev hon först lite “på tårna” men lugnade snart ner sig. Hon såg fantastisk ut på framridningen. Hon trivs att ha ridna hästar runt sig. Vi var lite nyfikna på hur hon skulle reagera på att gå in på tävlingsbanan och lämna sina nya kompisar. Vi gick fram och ställde oss vi domartornet och högtalaren så hon skulle se oss och känna sig trygg. Hon tittade på oss och sen var det inga problem. Hon genomförde programmet jättebra. På slutet till och med slappnade hon nästan av för mycket genom att sänka halsen. Poängen blev inte bra 54%. Det berodde på att hon inte spårade utan rumpan flyttades både åt vänster och höger lite då och då. Ryttaren fick i alla fall en 7:a på sitsen och hon ska ha en eloge för ett bra jobb. Jag är så nöjd med att första tävlingsstarten blev så bra för min fina häst. Hon var lugn, trygg och trivdes. Det ska bli spännande att rida henne och försöka komma underfund med varför hon har börjat gå i sluta lite hit och dit. Fortsättning följer!

Hela eftermiddagen satt jag som speaker för lagklassen i div. tre. Tyvärr såg jag många ryttare som klämde sig fast med benen och höll balansen med tyglarna. Det är så viktigt att träna sin egen kropp. Det krävs styrka och balans för att kunna rida. Ju starkare man är ju mer nyanserad kan man vara med sina hjälper. Hästar blir inte bättre av en “degklump” som skumpar runt på ryggen. Följsamhet är viktigt men också stadga.

Det har varit en tuff dag. Som speaker måste man vara koncentrerad hela tiden så det är jobbigt men roligt också. Mina härliga klubbkamrater i HORS ( HarboOrtensRyttarsällskap) såg till att jag fick mat och dryck. Det var bara att gå och lägga sig när man kom hem. Vad utsätter man sig för egentligen?

 

Söndagen den 29 augusti 2010 kl. 22:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.