Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

tävlingsdags

 Tiden går snabbt ibland. Idag har det varit träningsdag för tränare igen. ATTRIANA reds av en ung ryttare som ska tävla henne i morgon. Hon red henne för första gången i torsdags. Viket mod! Det har gått väldigt bra. Lite svårt är det att få Attriana att spåra. När hon blir lite het måste man sitta helt still på henne eller korrigera hennes bakdel som annars svänger lite hit och dit. Tänk, hon som hade så svårt att lära sig slutor en gång i tiden. När jag försökte blev hon riktigt arg och lade öronen bakåt. Jag fick den uppfattningen att hon tyckte att jag var dum som försökte få henne att gå med framdelen rakt fram och med bakdelen på sidan. Idag reds hon med sporrar för första gången. Det gick bra tills de kom till galoppen. Då blev hon lite för het och bockig. Man behöver ju inte ha sporrar längre på lätt C så vi utesluter dem i morgon. Jag har absolut inga förhoppningar att det ska gå bra i morgon. Hon ska bara få känna på hur det är med vita staket, publik, högtalare osv. Jag ska ha fickorna fulla med godis och ösa beröm över henne. I torsdags red jag henne i ett lösgörande program på banan. Hon hade bra framåtbjudning och kändes mjuk och fin. I går kväll tömkörde jag henne. Det blev ganska sent, det hann bli mörkt och kallt, bara tre plusgrader. Som huvudlag använde jag sidepull. Hon var riktigt busig men gjorde ändå vad jag bad henne om. Hon såg fantastiskt fin ut. Galopperade mjukt och fint på små volter. Nu är det bara att hoppas på att hon håller sig i skinnet i morgon. Ock att knopparna inte ramlar bort.

ISABELLA den gamla fina hästen gick med på träningen idag med Malin. Hon såg också fin ut. De arbetade på volter och med skänkelvikningar. På slutet såg jag att de gjorde galoppfattningar från skritt.

MARION red jag innan träningarna på banan. Jag hade inte så mycket tid. Först red jag igenom henne med skolor och skänkelvikningar. Sen piafferade jag henne i tre omgångar med fri skritt emellan. Jag trampade henne ca en minut varje gång. Tre minuters piaff motsvarar två timmars uteritt. Så vi var effektiva idag.

Nu får hästarna vara inne i stallet på natten. Det har varit minusgrader ute och det blir mycket fruktos i gräset som kan framkalla fång.

 

Lördagen den 28 augusti 2010 kl. 20:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.