Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Träning för tränare igen

 Träningen med ATTRIANA gick galant! Bäst av allt, jag fick beröm för bra ridning. Min tränare är också dressyrdomare. Det passar utmärkt att rida för henne eftersom min träning baserar sig på gymnastik för hästen. När man tävlar är tempo, form och precision viktigt och det får jag hjälp med av henne.

Vi fick börja med att göra övergångar till trav. Attriana hade något tassigt steg som vi plockade bort. Red henne sen på volten och såg till att hon spårade. Det gick förvånansvärt bra även i vänster varv. För att få henne mer aktiv i bakbenen gjorde vi små tempoväxlingar. Hon kom upp i formen och kändes stark. Minskade till en riktigt liten volt i höger varv. Därefter travade jag henne i förvänd öppna på fyrkantspåret. Jag skulle förhålla lite mer på yttertygeln för att få mer samling så att hon skulle bli lättare i fram. Red sedan vanlig öppna. Till höger var det bra men till vänster “nappade” jag lite i innertygeln. Det är ett vanligt fel man gör som ryttare. När jag slutade med det blev även vänster öppna bra. Galopparbetet lade vi på mittvolten. I höger galopp gick det bra. Jag skulle se till att hon inte blev för låg i formen. I vänster galopp gick det faktiskt också bra. Här ställde jag henne utåt några varv så hon fick stadga i kroppen och red henne även i en svag förvänd sluta. Hon slappnade av efter några varv och blev riktigt bekväm. Men här krävs det mycket träning.

När hon gick som bäst med aktivitet i bak och när hon kom upp i form var hon underbar att rida. Det känns väldigt roligt att få börja träna kontinuerligt igen. Idag har hon varit ute på promenad i skogen. Hon hade varit väldigt lugn (lobotomerad?) I morgon blir det vila. På onsdag ska en ung tjej prova att rida henne för att ev. tävla henne på vår lokaltävling på söndag. Det är då meningen att hon bara ska få komma ut och vänja sig vid en tävlingsplats. Min stora insats blir att försöka knoppa manen.

MARION var också med på träningen men det var inte jag som red henne, men det hade gått bra.

 

Måndagen den 23 augusti 2010 kl. 21:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.