Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Attriana ute själv på promenad i skogen

 Sedan jag skrev sist så har hästarna varit ute på skogspromenader. Attriana var ute själv med sin medryttare för första gången. Det hade gått hur bra som helst. Attriana har bra självförtroende. När hon var liten tömkörde jag henne mycket ute i skogen och på vägarna så hon är van att gå fram överallt.

Igår var jag magsjuk så jag var lite darrig på benen idag och lät ATTRIANA arbeta på lina, dvs. jag longerade henne. Det regnade också hela dagen så jag ville inte lägga på sadeln på hennes blöta rygg. Jag började som vanligt med att böja henne, sen flyttade jag bakdelen så att hon trampade under sig med det inre bakbenet. Petade på hasen med spöet så hon fick anstränga sig lite extra. Jag avslutade de inledande övningarna med att rygga henne. Nu petade jag på henne med spöet på korset för att hon skulle sänka och aktivera det. Hon fick även gå bakåt lite längre sträckor. Det är väldigt mycket jobbigare att gå bakåt än framåt. Prova själv!! För att få hästen att arbeta lösgjort i ryggningen är det viktigt att de först lär sig att gå bakåt utan samling.

När hon travade på volten hade jag henne inspänd i översta ringen på gjorden. Hon fick öka och minska volten och vi jobbade även med övergångar på olika voltspår. Hon bär sig bra hela tiden på sina bakben. Det gör att hon också då tar kortare steg i bak. Eftersom det är viktigt att hela tiden variera formen arbetade jag fram henne att gripa fram mer med bakbenen. Bland annat använde jag mig av ryggningarna då hon fick ta i med bankbenen och sen direkt gå fram i trav. Jag varvade med galoppfattningar från skritt. När hon fick igång motorn i bakdelen gjorde jag några ökningar. Från volten lät jag henne länga travstegen utmed långsidan några gånger. När jag avslutade henne var hon helt rund över ryggen och hade ett långt och fint steg i bak.

 

Onsdagen den 18 augusti 2010 kl. 22:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.