Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Träningsläger

 Nu har jag varit på träningsläger med ATTRIANA i två dagar. Hon hade en hästkompis med sig som hon kunde ty sig till. Det betydde mycket för både Attriana och mig. Hästar är som människor de härmar ett beteende. Den andra hästen Ginger är en van och trygg häst men med liknande temperament. De har träffats tidigare och känner igen varandra. Attriana härmade Ginger och uppförde sig bra trots att hon var spänd. Det var en miljö med många andra hästar, bilar, transporter osv. som hon inte är van vid. Att det gick bra kommer att prägla hennes fortsatta tävlings/tränings karriär.

Vi red tre dressyrpass. På det första passet var hon spänd så vi arbetade henne försiktigt. Vi gjorde många igångsättningar. Övningen tände henne så jag lade in längre skrittpass emellan övergångarna. Men det var inte så lätt det heller eftersom det var då alla broms överföll oss! På det första ridpasset dagen efter var hon pigg men lite mer avslappnad. Vi arbetade med en liknande övning. Vi red serpentiner men med fyrkantiga spår. Vi red många hörn och skapade samling genom dem som vi sedan behöll i bl.a. övergångar. Under det tredje och sista passet var Attriana väldigt trött. Hon arbetade på ändå som den arbetsmyra hon är. Vi red skänkelvikningar och skolor och allt funderade väldigt bra. Under en ny övning med galoppfattningar från skritt kom stoppen tillbaks. Jag gick över till en övning hon känner igen. Att fatta galopp från bakdelsvändning på volt och det fungerade bra. Vi fick godkänt av vår tränare så det kändes bra när man ridit själv så länge. Jag måste bara räta upp mig mer när jag tar upp henne i form. Det är inte så lätt när man har en svag rygg men jag ska tänka på det och försöka så gott jag kan.

En liten olycka hände i stallet. Vi höll ihop de båda hästkompisarna hela tiden förutom efter det sista passet. Jag gick direkt in i stallet med henne eftersom vi hade så många bromsar på oss. Ginger med matte gick på en skrittpromenad. När Attriana upptäckte att hon lämnats av Ginger blev hon väldigt osäker. Jag fick stå och passa henne från att inte hoppa ut från boxen. Efter att kompisen kommit tillbaks och hon lugnat ner sig, tog jag ut henne i stallgången för att tvätta av henne. Hon var orolig och stod och sparkade med bakbenen, så jag passade mig. Jag stod och hennes vänstra sida och tvättade henne under magen när hon sparkade upp med höger bakben under magen och träffade mig i pannan! Det blev bara en lite bula men ändå, tänk om det hade tagit i tinningen? Att hon var så vig trodde jag inte. Konstiga olyckor kan hända när som helst när man hanterar dessa stora djur.

 

Torsdagen den 22 juli 2010 kl. 20:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.