Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

svartkämpar

 Framöver kommer jag inte ha så mycket tid över att skriva. Det är en intensiv tid med höskörd. Vi har bl.a. en ny vall med speciellt vallfrö till häst. Den innehåller mineralrika och kvävefixerade växter för långliggande vall. Den innehåller timotej, ängsgröe, kärringtand, svartkämpar och kummin. Det ska bli spännande att se höet när det torkar.

Hästarna jobbar jag på med så mycket jag hinner. Det blir ridning tidigt på morgonen. ATTRIANA har varit så lugn att jag kunnat pressa henne lite. Jag har börjat redan i skrittarbetet med att göra övergångar till halt och samtidigt petat med spö vid svansroten så att hon trampat under sig ordentligt. Även i övergångarna från trav till skritt har jag aktiverat hennes bakben lite mer. Idag red en annan tjej henne. Jag stod i mitten på en volt och hon fick fatta galopp med henne från samling och skritt. Jag hjälpte till med rösten och Attriana gjorde jättefina fattningar i både vänster och höger galopp. I och med att hästen är duktig i tömkörning är detta ett perfekt sätt att förklara för hästen vad man vill genom att kombinera ridning och arbete från marken.

Fjordingarna arbetar på som vanligt. Jag har medryttare som rider dem när jag inte hinner. Det är viktigt att de får jobba nu när de äter gräs. Jag ska köra en bröllopskörning med Isabella i juli så nu ska finvagnen tas fram och putsas upp. Jag kommer använda den nu när jag kör för att vänja henne vid den.

 

Onsdagen den 30 juni 2010 kl. 21:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.