Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Cirkel i cirkeln

 Igår kväll när jag red ATTRIANA hade jag som mål att träna galoppfattningar. I skrittarbetet varvade jag med samling och lösgörande arbete. Red bl.a. på en liten fyrkant och vände framdelen i hörnen vilket blir en kvarts bakdelsvändning. Varvade med “böjliga” skolor. Red samlande arbete med många halter då jag red in bakbenen under henne. Därefter red jag henne lång och låg. Red ungefär samma rörelser i trav. I galopp red jag på mittvolten, gick ner i skritt och red en liten volt i volten. Efter halva lilla volten fattade jag galopp och gick ett varv på stora volten igen. Hon var jättefin i höger galopp och fattning. Till vänster blev det några travsteg innan hon fattade galopp. Det var en övning som avslöjade rakriktningen.

ISABELLA red jag ett kortare pass. Hon sögs in på ridbanan av lust att få jobba. Vi gjorde nästan alla rörelser men bara några steg åt gången. När jag avslutade henne var hon fantastisk, full av energi!

I kväll fortsatte jag arbetet med ATTRIANA. Nu när hon tänker framåt vågar jag mig på ryggningar igen. Ryggade henne först för hand så att hon bara gick bakåt några steg utan krav. Därefter petade jag med spöet vid svansroten för att hon skulle lyfta på bakbenen och bli mer samlad i ryggningen. Uppsutten red jag henne bara bakåt några steg. Jag vill att hon ska vara lösgjord i den rörelsen innan jag börjar rygga på allvar. Det är en svår rörelse som många misslyckas med. Inlärningen är otroligt viktig. Det är vanligt att man rider ryggningen samlad från början och då bli hästen spänd över ryggen. I traven var hon jättefin. Red lite på den lilla fyrkanten och hon balanserade sig bra. Jag ser fram emot att göra den övningen i galopp. Fattningarna från trav till galopp kommer direkt. Nu vågade jag mig på en övning där hon har stannat förut. Jag fattade galopp från bakdelsvändningar. Det gick över förväntan i alla fall till höger. Jag red även tempoväxlingar i galopp och stundom var hon riktigt samlad och blev då lättare att sitta djupt på. De är dessa små glimtar som gör att man bara vill träna mer och mer.

Nu blir det jobb till sent på kvällarna i två dagar men på torsdag ska jag löshoppa alla tre.

 

Måndagen den 21 juni 2010 kl. 22:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.