Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Min kloka gamla häst

 Idag gick jag vidare med samlande arbete för ATTRIANA. Det var perfekt ridväder med duggregn och inga insekter. Lade ner mycket tid på skrittarbetet. Gick igenom varenda muskel hon använder i träningsarbetet. I trav testade jag att rida skänkelvikning efter långsidan med nosen mot staketet. Det gick över förväntan. Man kände tydligt vilket håll som var lättast. Skolorna gick bra åt båda hållen. När jag flyttade ut bakdelen från volten ville jag ha lite snabbare resultat. Hon tog spöhjälpen bra och jag fick en snabbare reaktion. Sen gjorde jag många galoppfattningar från skritt på åttvolten som är så bra. Nu vill jag att galoppfattningarna “sitter” ordentligt. Till slut blev hon ganska taggad och låtsades bli rädd för allt. Det var ett elband som rörde sig och det var ju stora vita blommor runt banan. Sen kom en tom timmerbil på vägen och skramlade. Då avslutade jag övningarna av säkerhetsskäl. Ofta blir det samlande arbetet en höjning på flyktnivåns skala, men i och med det blev fattningarna också bra. Hon var dock mjuk och fin när jag lade ner henne. Hon fick liniment på knäna i bak. Min rygg klarade tyvärr inte av att stretcha henne idag.

MARION var underbar idag. Det berodde på att jag inte hade så mycket krav på henne. Man får inte ta henne i mun och kräva något. Då blir hon spänd och fyrtaktig i galoppen. Jag lät henne successivt komma till samlande arbete och då blev det bra. Tänk att det är så svårt att inte alltid rida så. Det är ju så viktigt att man inte stör hästens rörelseschema. Jag red henne i skolorna både i trav och galopp. Gjorde riktigt små volter i galopp och hon behöll tretakten. Hon var också snabb att lyssna på hjälperna eftersom hon var så lösgjord. När jag skulle avsluta och började rida lätt i traven blev det fart på Isabella i hagen. Jag ser aldrig henne springa i hagen längre men nu kom hon i full galopp. Hon vet att när jag är klar med Marion få hon gå in i hagen till Attriana och äta mer gräs. Hon är klok min gamla Isabella som visste att jag avslutade ridpasset.

I morgon bitti blir det uteritt med Attriana och Isabella. Vi ska till stugan i helgen men på söndag kväll blir det dressyr igen för Attriana och Marion. Få sen om jag hinner/orkar skriva något då?

 

 

Fredagen den 18 juni 2010 kl. 23:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.