Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nya skor!

 
ATTRIANA har äntligen fått sina nya skor. Det första ridpasset på ridbanan handlade bara om lösgörande arbete. Jag red lätt eller i fältsits. Gick noggrant igenom henne i skrittarbetet. I trav red jag några skänkelvikningar på diagonalen och öppnor på medellinjen. Flyttade ut bakdelen från volten och kände efter att hon spårade i serpentinbågarna. Galoppfattningarna tog hon direkt. Det blev t o m en liten bockning i höger fattning. Red skänkelvikning på volt och red lite olika storlekar på volter med nästan lösta tyglar. Hon bär upp sig så bra själv. Hon kändes väldigt fin förutom att hon har gått upp i vikt och ser ut som en halvblodstunna.

Fjordingarna har varit ute på skogsturer tidigare i veckan.
ISABELLA gick det hårdaste passet idag. Körde henne på skogsvägarna. Vi var ute en timme och travade på i friskt tempo. Bromsarna har nämligen kommit! Hon var inte trött och tog verkligen i i uppförsbackarna och bromsade fint nerför.

MARION gick ett pass på ridbanan. Tänkte samling idag. Började i en väldigt kort trav. Flyttade ut bakdelen ganska mycket från volten. Rörelsen blir då mer samlande. Lekte med skolorna lite fram och tillbaka, några steg öppna, några steg sluta. Trampade henne i piaff som dock var rätt lam. I galoppen gjorde jag först några byten för att väcka henne. Red sedan små volter på kortsidan och gjorde ökningar på långsidan. Minskade volterna eftersom. Hon var fyrtaktig i den samlande galoppen idag. Bytte övning och red på åttvolten. Vid X trampade jag henne och fattade galopp. Först gick hon några steg i hög form sen tog jag ner henne i låg form för att sedan förbereda övergången till skritt i hög form, piafferade några steg vid X igen osv. Hon gjorde jättefina övergångar och piaffen blev bättre. Hon tyckte nog övningen var rolig.

Tömkörde lilla ATHOS. Han gick i förvänd öppna och var mjuk och fin i båda sidorna. Ökade och minskade volten utan problem. Övergångarna var också exemplariska, även från halt till trav. Vilka snabba framsteg den lilla ponnyn gjort på så kort tid!

Har lagt lite träck i vatten som jag ska göra en maskanalys på i morgon. Det ska bli spännande. Har gjort det en gång tidigare men var lite osäker på vad jag såg. I morgon kommer en expert hit och ska hjälpa mig. Vi kommer också att lägga lite träck till odling av blodmask. Vi får hoppas att det inte finns några stora blodmaskar.

 

Torsdagen den 17 juni 2010 kl. 23:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.