Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tua

 Först har jag något tråkigt att berätta. Tua det vackra och duktiga fjordstoet har omkommit vid betäckning. Hon kom 5:a förra året på SM. Hon fick guldmedalj och hade just lärt sig byta galopp från båda galopperna. Det var också en mycket vacker och rörlig häst som vunnit flera utställningar. Det är mycket, mycket tråkigt! Jag hade hoppats på en start för henne i medelsvår efter tiden med fölet.

I fredags på uteritten tappade ATTRIANA en sko igen. Det var naturligtvis långt hemifrån och det fick bli en stillsam promenad hem. Hovslagaren kommer på tisdag så nu får hon helt enkelt vila tills dess. Anledningen till att hon tappar sina skor tror jag beror på att hon har varit dålig på att äta en ny typ av mineraler jag haft i år. Hennes släktingar har dåliga hovar men hon har nästan aldrig tappat några skor tidigare. Min Myling tappade ofta skor och jag fick rådet att använda naturliga mineraler. Det hjälpte och jag har alltid haft dessa mineraler tills i år. Nu kommer jag åter att ge dessa till mina hästar.

ISABELLA var helt underbar idag. Hon är så lätt att rida. Det är bara att spänna magmusklerna så får man kontakt med hennes bakben. Sen går allt som en dans. Jag koncentrerade mig på att hålla ihop händerna och bara flytta dem tillsammans åt rätt håll i ställningens riktning. Jag red med magmusklerna och försökte samtidigt att vara mjuk i kroppen. Det är inte så lätt med den simultankapaciteten.

Red först programmet i skritt och sedan i trav. Jag red halvcirklar med antydan till skänkelvikning på volt och bytte varv hela tiden med skänkelvikning på diagonalen som lösgörande arbete. Sen red jag öppna på mittlinjen och sluta på diagonallinjen. Gjorde några steg i piaff i några omgångar och skrittade henne mellan piafferna för att få henne att bli lugn. I galoppen minskade jag volten tre gånger, lät henne gå i piruettgalopp något varv och ökade ut volten med skänkelvikning. Det blev ett lagom pass för henne.

Red MARION samma vägar men med henne får man inte så lätt tag på bakbenen. På en volt gjorde jag många övergångar. Började med övergångar från trav till skritt och sedan från trav till halt. Det gjorde att jag fick kontakt med hennes bakben. Gjorde även en liten munövning eftersom hon låg på bettet. Från stillastående bad jag henne böja sin hals tills hon tuggade mjukt på bettet. Med huvudet rakt fram höll jag bara i tyglarna tills hon släppte och började tugga. Det gjorde susen. Hon var mjuk och fin i galoppen med bara ett litet lätt stöd på tygeln. Ökade och minskade volten med henne också och hon lyckades hålla tretaktsgaloppen hyfsat på den lilla volten. Även när jag lade ner henne efter arbetet var hon mjuk och sprang inte utan höll ihop kroppen. Hon blev till slut riktigt fin idag. Men hon kräver mycket mer ridning än Isabella.

 

Söndagen den 13 juni 2010 kl. 23:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.