Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Veterinärhistoriska museet i Skara

 I lördags hade MARION ridits ut i skogen och ISABELLA hade gått ett dressyrpass. Isabella hade varit riktigt duktig enligt min medryttare. Marion hade blivit varm av en lugn promenad. I söndags ledde jag ut Attriana på en skogspromenad.

Jag har varit två dagar med mitt jobb på studiebesök på SLU i Skara. Vår institution för mark och miljö på Ultuna har en avdelning i Skara. Vi fick lära oss om geologi, tittade på försöksodlingar och precisionsodlingar. Två roliga och innehållsrika dagar. Veterinärhistoriska museet i Skara kan jag rekommendera. Visste ni att en utbildad veterinär kunde få anställning som klockare.

När jag kom ut till ATTRIANA i morse, nosade hon på mig och gnäggade svagt, nästan så som stona gnäggar åt sina föl. Det värmde gott i hjärtat. Arbetade ATTRIANA och MARION på samma vis. Var nyfiken på hur hästarna skulle kännas att rida efter cavalettiarbete från marken. Lade upp lite högre cavaletti än vanligt, fem stycken. Galopperade dem innan de fick gå över bommarna. De fick luftiga och fina steg. När jag red dem sen kändes de också luftiga och fina. Attriana kändes även samlad. Marion blev i stället lite springig men med många halvhalter blev även hon fin. I trav red jag Attriana någon långsida i öppna och sluta. I galopp gjorde jag några fattningar från trav. Lät henne rulla på i galopp i fältsits med inslag av lite förvänd galopp ibland. Hon kändes jättefin. Marion som ska vila i morgon fick gå ett litet tuffare pass. Red tre långsidor i skolorna både i trav och i galopp. Red sluta på diagonalen med byten. Jag ökade och minskade volten. När jag minskade volten, minskade jag även galopptempot. När jag ökade galoppvolten ökade jag även tempot. Marion blev väldigt svettig. Tvättade henne för att eventuellt klippa henne igen någon dag framöver. Hon svettas i sin tjocka hårfäll igen tyvärr.

Lille ATHOS tömkörde jag i förvänd sluta för första gången. Målet med honom är att få honom smidig och mer liksidig. Stark är har han genom hoppningen. På volten blir han mer och mer eftergiven i högersidan. Han ser nöjd och glad ut efter ett tömkörningspass. Det verkar som om han tycker det är roligt. Förra helgen hoppade han en LA och hade bara petat ner en bom. Bra gjort!

 

Onsdagen den 9 juni 2010 kl. 21:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.