Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Levad

 Började med ATTRIANA och red på banan. Idag handlade det mer om samlande arbete. I skritt red jag bara lösgörande för att ha henne mjuk i kroppen. Travade några varv i serpentiner. I galoppen var hon lugn och fin. Red återigen i fältsits och red vägen med bara blicken. Efter galoppen har jag tagit som vana att arbeta henne i skritt igen. Red på fyrkantsspåret och trampade henne några steg då och då. När jag gick över till trav var hon väldigt taggad men lydig, så jag kunde jobba henne på energin. Det kändes som hon flög fram över marken, en underbar ridkänsla.

Red på volten, öppna, förvänd öppna, sluta och förvänd sluta. Bara några steg i varje rörelse. Hon svarade fint och kändes lätt och fin. Galoppfattningarna förberedde jag noggrant så att hon spårade ordentligt innan fattningarna. Det gick även bra att fatta galopp från skritt. Hon stannade första gången men jag gav järnet och hon lydde mig direkt. Det känns som jag utvecklats lite. Jag fick fram en bärig och fin galopp. Red galoppslutor och minskade volten tre gånger i varje varv. Var nere i tio m volter. Hennes vänstergalopp är starkare men högergaloppen är lättare att sitta i, undrar varför det är så?

MARION var ju lite stel när jag tömkörde henne sist så jag var lite nyfiken hur hon skulle kännas. Lade in piaffen redan i det första skrittarbetet. Fick lite extra energi och hon var fantastisk idag. Mjuk och fin och hon hade inget emot att jobba med styrkearbete. Jobbade med skolorna på volten som med Attriana. Tränade piaff - passage övergångar på fyrkantspåret. Gjorde även två levader. Den sista blev så hög och stadig att jag inte ville göra en till. Levad gör jag från piaff bakåt något steg. Sen tar jag fram skänklarna och puttar med spö´t på bogen. När jag lärde henne det från början var det från backen. Galoppen startade jag från bakdelsvändningar. Var noggrann med att hon hade bakbenen bärande innan jag gav order om galopp och fick fin bärig galopp. Kortade galoppen men ökade energin några gånger. Slutligen red jag några små volter. Hon kändes ovanligt fin som hästarna blir efter tömkörning.

 

Fredagen den 4 juni 2010 kl. 22:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.