Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

sidepull

 Igår onsdag var det tömkörning med tre hästar. ATTRIANA och MARION körde jag med sidepull, ATHOS med träns. Attriana fick arbeta med övergångar. Såg till att det första steget var aktivt och startade med ett bakben. Hon var lugn och fin så jag lät henne trampa lite. Lät henne bara trampa ett par steg och sedan fick hon gå fram direkt. Skritt och trav arbetade jag henne på gräs men i galopp fick hon arbeta på grus. I galopp gjorde hon många fina fattningar från skritt. Hon fick även fatta galopp från bakdelsvändningar. Bytte då galopp varje varv. Avslutade med att hon galopperade på tio meters volter.

Marion fick göra ungefär likadant arbete. Hon gick inte bra i vänster galopp. Det är inte så lätt att ställa hästen med ett sidepull och det var det jag behövde göra. Men hon var fin i trav och övergångarna var godkända. Jag behöver bara titta på hennes bakben så blir hon mer aktiv i dem.

Athos är ett russ och B-ponny. Han är inte så mycket arbetad i dressyr. Han är därför stelare i högersidan, dvs han använder höger framben mer än höger bakben. Man får då köra honom lite utåtställd i högervarvet. När han känns stadig får man börja ställa honom inåt lite i taget. Nu var det tredje gången jag tömkörde honom och det börjar fungera med högerställningen.

Idag red jag ATTRIANA på banan. Mycket lösgörande arbete; skänkelvikningar, förvända öppnor med böjning och mjuka övergångar. Hon fick flytta ut bakdelen på volten några gånger. Red precis likadant i skritt som i trav. I den första galoppen i lätt sits lät jag henne bara rulla på med långa tyglar. Red vägarna genom att bara titta mellan öronen vart jag skulle rida. Det blev fina volter och även diagonaler med byte av galopp genom trav. Efter galoppen arbetade jag med tempoväxlingar i skritt. Hon försökte trava i början men sen förstod hon vad jag menade. Hon lyssnade fint på mina hjälper för tempoväxlingar eftersom hon var alert efter galoppen. Trampade några piaffsteg i skritt och hon var fortfarande lugn, härligt! Avslutade med lite mer samlad galopp. Började med skänkelvikning på volt och red sen ganska små volter med övergångar i något skrittsteg. Nu har jag blivit starkare och det går mycket bättre att jobba henne i galopp.

En av anledningarna till att jag bestämde mig för att köpa Attriana var att jag tyckte hon var smart. Det får jag sota för nu. På sommaren har hon ett eget stall att gå in i på nätterna. Det består av två boxar; en med hö i och den andra får hon ha som sin box. Den har en hasp och ett boxlås. Låset har en bygel som man ska lyfta upp och sedan dra åt sidan. Min kloka häst har inga problem att öppna den dörren. Hur hon nu bär sig åt. För några år sedan hade jag havre i en frysbox i det stallet. Locket var rätt tungt att lyfta upp men det klarade hon naturligtvis av. Ställer man en IKEA kasse med hö utanför hennes box ligger den tom i boxen på morgonen. Hon är verkligen ett födgeni.

Isabella tog jag med på en körtur med rockarden. Jag körde henne en runda på några fina grusvägar. Hon travade glatt på trots värmen som kommit. Tror jag ska börja köra henne på torsdagar i stället för på helgerna. Det är mindre risk att stöta på brummande motorcyklar. På lördag fyller hon 25 år och då får det bli morötter!

 

Torsdagen den 3 juni 2010 kl. 19:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.