Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

svartkämpar

 Framöver kommer jag inte ha så mycket tid över att skriva. Det är en intensiv tid med höskörd. Vi har bl.a. en ny vall med speciellt vallfrö till häst. Den innehåller mineralrika och kvävefixerade växter för långliggande vall. Den innehåller timotej, ängsgröe, kärringtand, svartkämpar och kummin. Det ska bli spännande att se höet när det torkar.

Hästarna jobbar jag på med så mycket jag hinner. Det blir ridning tidigt på morgonen. ATTRIANA har varit så lugn att jag kunnat pressa henne lite. Jag har börjat redan i skrittarbetet med att göra övergångar till halt och samtidigt petat med spö vid svansroten så att hon trampat under sig ordentligt. Även i övergångarna från trav till skritt har jag aktiverat hennes bakben lite mer. Idag red en annan tjej henne. Jag stod i mitten på en volt och hon fick fatta galopp med henne från samling och skritt. Jag hjälpte till med rösten och Attriana gjorde jättefina fattningar i både vänster och höger galopp. I och med att hästen är duktig i tömkörning är detta ett perfekt sätt att förklara för hästen vad man vill genom att kombinera ridning och arbete från marken.

Fjordingarna arbetar på som vanligt. Jag har medryttare som rider dem när jag inte hinner. Det är viktigt att de får jobba nu när de äter gräs. Jag ska köra en bröllopskörning med Isabella i juli så nu ska finvagnen tas fram och putsas upp. Jag kommer använda den nu när jag kör för att vänja henne vid den.

 

Onsdagen den 30 juni 2010 kl. 21:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

hopphästar med midsommarblomster i mun

 Det var nog årets varmaste dag idag. Vi har börjat slå hö så nu får vi hoppas att det inte blir för mycket regn i helgen.

Alla tre hästarna fick löshoppa idag. Började med att de fick skritta över cavalettibommar sex varv på banan. Sen travade de över bommarna lika många varv och sen fick de galoppera över ett litet krysshinder.

ISABELLA började och hoppade tio språng. Hon var verkligen pigg, hoppade jättefint och busade lite mellan sprången. MARION hoppade 20 språng. Hon hoppade även rättuppstående hinder sex språng ca 80 cm högt. Hon tyckte också det var roligt. Till ATTRIANA lade jag på några språng framför allt det rättuppstående. Hon kom igång ordentligt i tempo men hoppade också fint. Det som störde henne var bromsar och fjordingarna gick in och ut till sitt stall. Hon höll sig i alla fall på banan, men hon blev väldigt flåsig och det rann svett om henne. Det blev en riktig lungöppnare för henne. Fjordingarna nappade åt sig blommor som de stal medan jag byggde om hindret. Det hoppade så glatt med blommorna i mun. Det blev riktiga midsommarsprång. Attriana däremot stod alldeles still på banan och väntade. Hon såg inte ens blommorna tror jag. Med andra ord var hon lite spänd inför uppgiften.

I morgon bitti rider jag bara Attriana på banan. Kommer att jobba på med galoppfattningar från skritt. Därefter bär det av till stugan och midsommarfirande.

Ha en trevlig midsommar!

 

Torsdagen den 24 juni 2010 kl. 22:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Cirkel i cirkeln

 Igår kväll när jag red ATTRIANA hade jag som mål att träna galoppfattningar. I skrittarbetet varvade jag med samling och lösgörande arbete. Red bl.a. på en liten fyrkant och vände framdelen i hörnen vilket blir en kvarts bakdelsvändning. Varvade med “böjliga” skolor. Red samlande arbete med många halter då jag red in bakbenen under henne. Därefter red jag henne lång och låg. Red ungefär samma rörelser i trav. I galopp red jag på mittvolten, gick ner i skritt och red en liten volt i volten. Efter halva lilla volten fattade jag galopp och gick ett varv på stora volten igen. Hon var jättefin i höger galopp och fattning. Till vänster blev det några travsteg innan hon fattade galopp. Det var en övning som avslöjade rakriktningen.

ISABELLA red jag ett kortare pass. Hon sögs in på ridbanan av lust att få jobba. Vi gjorde nästan alla rörelser men bara några steg åt gången. När jag avslutade henne var hon fantastisk, full av energi!

I kväll fortsatte jag arbetet med ATTRIANA. Nu när hon tänker framåt vågar jag mig på ryggningar igen. Ryggade henne först för hand så att hon bara gick bakåt några steg utan krav. Därefter petade jag med spöet vid svansroten för att hon skulle lyfta på bakbenen och bli mer samlad i ryggningen. Uppsutten red jag henne bara bakåt några steg. Jag vill att hon ska vara lösgjord i den rörelsen innan jag börjar rygga på allvar. Det är en svår rörelse som många misslyckas med. Inlärningen är otroligt viktig. Det är vanligt att man rider ryggningen samlad från början och då bli hästen spänd över ryggen. I traven var hon jättefin. Red lite på den lilla fyrkanten och hon balanserade sig bra. Jag ser fram emot att göra den övningen i galopp. Fattningarna från trav till galopp kommer direkt. Nu vågade jag mig på en övning där hon har stannat förut. Jag fattade galopp från bakdelsvändningar. Det gick över förväntan i alla fall till höger. Jag red även tempoväxlingar i galopp och stundom var hon riktigt samlad och blev då lättare att sitta djupt på. De är dessa små glimtar som gör att man bara vill träna mer och mer.

Nu blir det jobb till sent på kvällarna i två dagar men på torsdag ska jag löshoppa alla tre.

 

Måndagen den 21 juni 2010 kl. 22:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Min kloka gamla häst

 Idag gick jag vidare med samlande arbete för ATTRIANA. Det var perfekt ridväder med duggregn och inga insekter. Lade ner mycket tid på skrittarbetet. Gick igenom varenda muskel hon använder i träningsarbetet. I trav testade jag att rida skänkelvikning efter långsidan med nosen mot staketet. Det gick över förväntan. Man kände tydligt vilket håll som var lättast. Skolorna gick bra åt båda hållen. När jag flyttade ut bakdelen från volten ville jag ha lite snabbare resultat. Hon tog spöhjälpen bra och jag fick en snabbare reaktion. Sen gjorde jag många galoppfattningar från skritt på åttvolten som är så bra. Nu vill jag att galoppfattningarna “sitter” ordentligt. Till slut blev hon ganska taggad och låtsades bli rädd för allt. Det var ett elband som rörde sig och det var ju stora vita blommor runt banan. Sen kom en tom timmerbil på vägen och skramlade. Då avslutade jag övningarna av säkerhetsskäl. Ofta blir det samlande arbetet en höjning på flyktnivåns skala, men i och med det blev fattningarna också bra. Hon var dock mjuk och fin när jag lade ner henne. Hon fick liniment på knäna i bak. Min rygg klarade tyvärr inte av att stretcha henne idag.

MARION var underbar idag. Det berodde på att jag inte hade så mycket krav på henne. Man får inte ta henne i mun och kräva något. Då blir hon spänd och fyrtaktig i galoppen. Jag lät henne successivt komma till samlande arbete och då blev det bra. Tänk att det är så svårt att inte alltid rida så. Det är ju så viktigt att man inte stör hästens rörelseschema. Jag red henne i skolorna både i trav och galopp. Gjorde riktigt små volter i galopp och hon behöll tretakten. Hon var också snabb att lyssna på hjälperna eftersom hon var så lösgjord. När jag skulle avsluta och började rida lätt i traven blev det fart på Isabella i hagen. Jag ser aldrig henne springa i hagen längre men nu kom hon i full galopp. Hon vet att när jag är klar med Marion få hon gå in i hagen till Attriana och äta mer gräs. Hon är klok min gamla Isabella som visste att jag avslutade ridpasset.

I morgon bitti blir det uteritt med Attriana och Isabella. Vi ska till stugan i helgen men på söndag kväll blir det dressyr igen för Attriana och Marion. Få sen om jag hinner/orkar skriva något då?

 

 

Fredagen den 18 juni 2010 kl. 23:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nya skor!

 
ATTRIANA har äntligen fått sina nya skor. Det första ridpasset på ridbanan handlade bara om lösgörande arbete. Jag red lätt eller i fältsits. Gick noggrant igenom henne i skrittarbetet. I trav red jag några skänkelvikningar på diagonalen och öppnor på medellinjen. Flyttade ut bakdelen från volten och kände efter att hon spårade i serpentinbågarna. Galoppfattningarna tog hon direkt. Det blev t o m en liten bockning i höger fattning. Red skänkelvikning på volt och red lite olika storlekar på volter med nästan lösta tyglar. Hon bär upp sig så bra själv. Hon kändes väldigt fin förutom att hon har gått upp i vikt och ser ut som en halvblodstunna.

Fjordingarna har varit ute på skogsturer tidigare i veckan.
ISABELLA gick det hårdaste passet idag. Körde henne på skogsvägarna. Vi var ute en timme och travade på i friskt tempo. Bromsarna har nämligen kommit! Hon var inte trött och tog verkligen i i uppförsbackarna och bromsade fint nerför.

MARION gick ett pass på ridbanan. Tänkte samling idag. Började i en väldigt kort trav. Flyttade ut bakdelen ganska mycket från volten. Rörelsen blir då mer samlande. Lekte med skolorna lite fram och tillbaka, några steg öppna, några steg sluta. Trampade henne i piaff som dock var rätt lam. I galoppen gjorde jag först några byten för att väcka henne. Red sedan små volter på kortsidan och gjorde ökningar på långsidan. Minskade volterna eftersom. Hon var fyrtaktig i den samlande galoppen idag. Bytte övning och red på åttvolten. Vid X trampade jag henne och fattade galopp. Först gick hon några steg i hög form sen tog jag ner henne i låg form för att sedan förbereda övergången till skritt i hög form, piafferade några steg vid X igen osv. Hon gjorde jättefina övergångar och piaffen blev bättre. Hon tyckte nog övningen var rolig.

Tömkörde lilla ATHOS. Han gick i förvänd öppna och var mjuk och fin i båda sidorna. Ökade och minskade volten utan problem. Övergångarna var också exemplariska, även från halt till trav. Vilka snabba framsteg den lilla ponnyn gjort på så kort tid!

Har lagt lite träck i vatten som jag ska göra en maskanalys på i morgon. Det ska bli spännande. Har gjort det en gång tidigare men var lite osäker på vad jag såg. I morgon kommer en expert hit och ska hjälpa mig. Vi kommer också att lägga lite träck till odling av blodmask. Vi får hoppas att det inte finns några stora blodmaskar.

 

Torsdagen den 17 juni 2010 kl. 23:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tua

 Först har jag något tråkigt att berätta. Tua det vackra och duktiga fjordstoet har omkommit vid betäckning. Hon kom 5:a förra året på SM. Hon fick guldmedalj och hade just lärt sig byta galopp från båda galopperna. Det var också en mycket vacker och rörlig häst som vunnit flera utställningar. Det är mycket, mycket tråkigt! Jag hade hoppats på en start för henne i medelsvår efter tiden med fölet.

I fredags på uteritten tappade ATTRIANA en sko igen. Det var naturligtvis långt hemifrån och det fick bli en stillsam promenad hem. Hovslagaren kommer på tisdag så nu får hon helt enkelt vila tills dess. Anledningen till att hon tappar sina skor tror jag beror på att hon har varit dålig på att äta en ny typ av mineraler jag haft i år. Hennes släktingar har dåliga hovar men hon har nästan aldrig tappat några skor tidigare. Min Myling tappade ofta skor och jag fick rådet att använda naturliga mineraler. Det hjälpte och jag har alltid haft dessa mineraler tills i år. Nu kommer jag åter att ge dessa till mina hästar.

ISABELLA var helt underbar idag. Hon är så lätt att rida. Det är bara att spänna magmusklerna så får man kontakt med hennes bakben. Sen går allt som en dans. Jag koncentrerade mig på att hålla ihop händerna och bara flytta dem tillsammans åt rätt håll i ställningens riktning. Jag red med magmusklerna och försökte samtidigt att vara mjuk i kroppen. Det är inte så lätt med den simultankapaciteten.

Red först programmet i skritt och sedan i trav. Jag red halvcirklar med antydan till skänkelvikning på volt och bytte varv hela tiden med skänkelvikning på diagonalen som lösgörande arbete. Sen red jag öppna på mittlinjen och sluta på diagonallinjen. Gjorde några steg i piaff i några omgångar och skrittade henne mellan piafferna för att få henne att bli lugn. I galoppen minskade jag volten tre gånger, lät henne gå i piruettgalopp något varv och ökade ut volten med skänkelvikning. Det blev ett lagom pass för henne.

Red MARION samma vägar men med henne får man inte så lätt tag på bakbenen. På en volt gjorde jag många övergångar. Började med övergångar från trav till skritt och sedan från trav till halt. Det gjorde att jag fick kontakt med hennes bakben. Gjorde även en liten munövning eftersom hon låg på bettet. Från stillastående bad jag henne böja sin hals tills hon tuggade mjukt på bettet. Med huvudet rakt fram höll jag bara i tyglarna tills hon släppte och började tugga. Det gjorde susen. Hon var mjuk och fin i galoppen med bara ett litet lätt stöd på tygeln. Ökade och minskade volten med henne också och hon lyckades hålla tretaktsgaloppen hyfsat på den lilla volten. Även när jag lade ner henne efter arbetet var hon mjuk och sprang inte utan höll ihop kroppen. Hon blev till slut riktigt fin idag. Men hon kräver mycket mer ridning än Isabella.

 

Söndagen den 13 juni 2010 kl. 23:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

klippt häst igen

 ATTRIANA fick gå ett litet tuffare pass idag. Med det menar jag i högre form och högre tempo. I det inledande skrittarbetet lade jag in bakdelsvändningar förutom lösgörande arbete. Red henne i trav först i låg form med skänkelvikning på volt och i volter med olika storlekar. Under ca 20 % av ridpasset gick hon i låg form. Red öppna på långsidorna och sluta på kortsidorna. Red även i sluta på diagonalen när jag bytte varv. Vid ett tillfälle kändes hon lite trött, då lade jag ner henne på en volt några varv. Galoppen började jag också i låg form och tog sen upp henne i högre form. I galoppen vill hon gärna själv gå i för låg form så därför red jag bara något varv i den låga formen. Hon gjorde flera fattningar från skritt. Hon är ännu inte helt i form men vi tar en sak i taget. Nu tänker hon bara framåt och jag är mycket nöjd med det. I natt hade Attriana öppnat frysboxen som står i hennes sommarstall. Lite bus måste man ju hitta på när man går ensam i en hage på natten.

MARION klippte jag och hon njöt verkligen. Jag hade lite problem med kådan på halsen som hon fått när hon kliat sig mot träd, men även den fick följa med. Det blev en proppfull plastkasse. Mellan öronen och manen hade jag inte klippt tidigare och där var håret nästan en dm långt. Detta med att hennes hår växer så mycket beror förmodligen på en hormonförändring som har med åldern att göra. Det är konstigt för hennes mamma har fin sommarpäls.

I morgon blir det uteritt för Marion och Attriana, förhoppningsvis trav på grusvägar om det regnar. Då brukar det bli lagom svikt på dem. Isabella kommer jag att köra med rockard på vägen.

 

Torsdagen den 10 juni 2010 kl. 23:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Veterinärhistoriska museet i Skara

 I lördags hade MARION ridits ut i skogen och ISABELLA hade gått ett dressyrpass. Isabella hade varit riktigt duktig enligt min medryttare. Marion hade blivit varm av en lugn promenad. I söndags ledde jag ut Attriana på en skogspromenad.

Jag har varit två dagar med mitt jobb på studiebesök på SLU i Skara. Vår institution för mark och miljö på Ultuna har en avdelning i Skara. Vi fick lära oss om geologi, tittade på försöksodlingar och precisionsodlingar. Två roliga och innehållsrika dagar. Veterinärhistoriska museet i Skara kan jag rekommendera. Visste ni att en utbildad veterinär kunde få anställning som klockare.

När jag kom ut till ATTRIANA i morse, nosade hon på mig och gnäggade svagt, nästan så som stona gnäggar åt sina föl. Det värmde gott i hjärtat. Arbetade ATTRIANA och MARION på samma vis. Var nyfiken på hur hästarna skulle kännas att rida efter cavalettiarbete från marken. Lade upp lite högre cavaletti än vanligt, fem stycken. Galopperade dem innan de fick gå över bommarna. De fick luftiga och fina steg. När jag red dem sen kändes de också luftiga och fina. Attriana kändes även samlad. Marion blev i stället lite springig men med många halvhalter blev även hon fin. I trav red jag Attriana någon långsida i öppna och sluta. I galopp gjorde jag några fattningar från trav. Lät henne rulla på i galopp i fältsits med inslag av lite förvänd galopp ibland. Hon kändes jättefin. Marion som ska vila i morgon fick gå ett litet tuffare pass. Red tre långsidor i skolorna både i trav och i galopp. Red sluta på diagonalen med byten. Jag ökade och minskade volten. När jag minskade volten, minskade jag även galopptempot. När jag ökade galoppvolten ökade jag även tempot. Marion blev väldigt svettig. Tvättade henne för att eventuellt klippa henne igen någon dag framöver. Hon svettas i sin tjocka hårfäll igen tyvärr.

Lille ATHOS tömkörde jag i förvänd sluta för första gången. Målet med honom är att få honom smidig och mer liksidig. Stark är har han genom hoppningen. På volten blir han mer och mer eftergiven i högersidan. Han ser nöjd och glad ut efter ett tömkörningspass. Det verkar som om han tycker det är roligt. Förra helgen hoppade han en LA och hade bara petat ner en bom. Bra gjort!

 

Onsdagen den 9 juni 2010 kl. 21:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Isabella fyller 25 år

 IDAG FYLLER MIN KÄRA ISABELLA 25 ÅR!!!
GRATTIS GRATTIS!!!!!!!!

Fjordingarna fick ledigt idag. Attriana arbetade ett pass på ridbanan. Traven fungerar fint. Hon är smidig i kroppen och elastisk. Galoppen däremot är lite tråkig så den kommer jag att jobba mycket med nu. För att den ska bli elastisk och elektrisk gäller det att hon tar galopp direkt och att hon kan tempoväxla. När en häst känns bra ska det finnas tio växlar i alla gångarter. Trav brukar vara lättast.

I går red jag förvänd galopp från spåret mot X och tillbaka. Kände att hon ville göra det idag igen. Hon var stolt igår att det gick så bra. Idag blev det mer skolor i alla gångarter. Red bakdelsvändningar på serpentinlinjen. Det är en svår rörelse och det gäller att inte bromsa med tyglarna. Gjorde små cirklar till att börja med som blev mindre och mindre. Red galoppen på volten och tempoväxlade. I höger galopp börjar hon bli fin att sitta på nu.

Efter träningen gick vi och tittade på husse som klippte gräs. Nosade sen igenom gräsklipparen ordentligt när den var avstängd.

Nu blir det sommarstugan vid havet under helgen. På söndag kväll rider vi ut med Attriana och Marion.

 

Lördagen den 5 juni 2010 kl. 12:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Levad

 Började med ATTRIANA och red på banan. Idag handlade det mer om samlande arbete. I skritt red jag bara lösgörande för att ha henne mjuk i kroppen. Travade några varv i serpentiner. I galoppen var hon lugn och fin. Red återigen i fältsits och red vägen med bara blicken. Efter galoppen har jag tagit som vana att arbeta henne i skritt igen. Red på fyrkantsspåret och trampade henne några steg då och då. När jag gick över till trav var hon väldigt taggad men lydig, så jag kunde jobba henne på energin. Det kändes som hon flög fram över marken, en underbar ridkänsla.

Red på volten, öppna, förvänd öppna, sluta och förvänd sluta. Bara några steg i varje rörelse. Hon svarade fint och kändes lätt och fin. Galoppfattningarna förberedde jag noggrant så att hon spårade ordentligt innan fattningarna. Det gick även bra att fatta galopp från skritt. Hon stannade första gången men jag gav järnet och hon lydde mig direkt. Det känns som jag utvecklats lite. Jag fick fram en bärig och fin galopp. Red galoppslutor och minskade volten tre gånger i varje varv. Var nere i tio m volter. Hennes vänstergalopp är starkare men högergaloppen är lättare att sitta i, undrar varför det är så?

MARION var ju lite stel när jag tömkörde henne sist så jag var lite nyfiken hur hon skulle kännas. Lade in piaffen redan i det första skrittarbetet. Fick lite extra energi och hon var fantastisk idag. Mjuk och fin och hon hade inget emot att jobba med styrkearbete. Jobbade med skolorna på volten som med Attriana. Tränade piaff - passage övergångar på fyrkantspåret. Gjorde även två levader. Den sista blev så hög och stadig att jag inte ville göra en till. Levad gör jag från piaff bakåt något steg. Sen tar jag fram skänklarna och puttar med spö´t på bogen. När jag lärde henne det från början var det från backen. Galoppen startade jag från bakdelsvändningar. Var noggrann med att hon hade bakbenen bärande innan jag gav order om galopp och fick fin bärig galopp. Kortade galoppen men ökade energin några gånger. Slutligen red jag några små volter. Hon kändes ovanligt fin som hästarna blir efter tömkörning.

 

Fredagen den 4 juni 2010 kl. 22:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

sidepull

 Igår onsdag var det tömkörning med tre hästar. ATTRIANA och MARION körde jag med sidepull, ATHOS med träns. Attriana fick arbeta med övergångar. Såg till att det första steget var aktivt och startade med ett bakben. Hon var lugn och fin så jag lät henne trampa lite. Lät henne bara trampa ett par steg och sedan fick hon gå fram direkt. Skritt och trav arbetade jag henne på gräs men i galopp fick hon arbeta på grus. I galopp gjorde hon många fina fattningar från skritt. Hon fick även fatta galopp från bakdelsvändningar. Bytte då galopp varje varv. Avslutade med att hon galopperade på tio meters volter.

Marion fick göra ungefär likadant arbete. Hon gick inte bra i vänster galopp. Det är inte så lätt att ställa hästen med ett sidepull och det var det jag behövde göra. Men hon var fin i trav och övergångarna var godkända. Jag behöver bara titta på hennes bakben så blir hon mer aktiv i dem.

Athos är ett russ och B-ponny. Han är inte så mycket arbetad i dressyr. Han är därför stelare i högersidan, dvs han använder höger framben mer än höger bakben. Man får då köra honom lite utåtställd i högervarvet. När han känns stadig får man börja ställa honom inåt lite i taget. Nu var det tredje gången jag tömkörde honom och det börjar fungera med högerställningen.

Idag red jag ATTRIANA på banan. Mycket lösgörande arbete; skänkelvikningar, förvända öppnor med böjning och mjuka övergångar. Hon fick flytta ut bakdelen på volten några gånger. Red precis likadant i skritt som i trav. I den första galoppen i lätt sits lät jag henne bara rulla på med långa tyglar. Red vägarna genom att bara titta mellan öronen vart jag skulle rida. Det blev fina volter och även diagonaler med byte av galopp genom trav. Efter galoppen arbetade jag med tempoväxlingar i skritt. Hon försökte trava i början men sen förstod hon vad jag menade. Hon lyssnade fint på mina hjälper för tempoväxlingar eftersom hon var alert efter galoppen. Trampade några piaffsteg i skritt och hon var fortfarande lugn, härligt! Avslutade med lite mer samlad galopp. Började med skänkelvikning på volt och red sen ganska små volter med övergångar i något skrittsteg. Nu har jag blivit starkare och det går mycket bättre att jobba henne i galopp.

En av anledningarna till att jag bestämde mig för att köpa Attriana var att jag tyckte hon var smart. Det får jag sota för nu. På sommaren har hon ett eget stall att gå in i på nätterna. Det består av två boxar; en med hö i och den andra får hon ha som sin box. Den har en hasp och ett boxlås. Låset har en bygel som man ska lyfta upp och sedan dra åt sidan. Min kloka häst har inga problem att öppna den dörren. Hur hon nu bär sig åt. För några år sedan hade jag havre i en frysbox i det stallet. Locket var rätt tungt att lyfta upp men det klarade hon naturligtvis av. Ställer man en IKEA kasse med hö utanför hennes box ligger den tom i boxen på morgonen. Hon är verkligen ett födgeni.

Isabella tog jag med på en körtur med rockarden. Jag körde henne en runda på några fina grusvägar. Hon travade glatt på trots värmen som kommit. Tror jag ska börja köra henne på torsdagar i stället för på helgerna. Det är mindre risk att stöta på brummande motorcyklar. På lördag fyller hon 25 år och då får det bli morötter!

 

Torsdagen den 3 juni 2010 kl. 19:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.