Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tappsko igen!

 Som Morsdagsgåva fick jag en fin present av ATTRIANA idag. Hon var så rolig att rida och riktigt duktig på dressyrpasset. I skritten började jag med att ändra steglängd och tempo. I början gick det lite segt men hon kom igång fint och lyssnade på hjälperna. Red skolorna på alla möjliga linjer och med snabba växlingar. I början på travpasset varvade jag med galopp och lät henne rulla på. Red henne sen i öppna på långsidorna och sluta på kortsidorna. Det var första gången hon fick jobba även på kortsidorna. Sen red jag fem steg öppna, två steg rakt fram och därefter fem steg sluta osv. Red de övningarna två långsidor. På kortsidorna fick hon gå på en volt i låg form och med lättridning. Red samma i andra varvet. I galopp red jag på åttvolten. I början gjorde jag övergångar till den andra galoppen genom arbetstrav. Avancerade sen till samlad trav och gjorde sen en övergång i skritt. Det kändes som en bra övning för henne och hon var riktigt duktig.

ISABELLA körde jag med rockarden på ridbanan som var nyharvad och fin och inte så skumpig. Körde serpentiner, åttvolter, tempoväxlingar och övergångar. Hon svarade fint på mina kommandon med rösten. Hon ökade skritten på smackningar och ökade traven på sss-ljudet.

På kvällen red vi ut med ATTRIANA och MARION. Det blev en lugn skrittur i skogen och på asfalt. Vi travade även ca 50 m på asfalten.

I måndags fick jag sätta på en tappsko på ATTRIANA:s vänstra framhov. I morse hade hon tappat den högra framskon. Det fattades lite hov på ena sidan så det var lite knepigt. Nu är det bara att hoppas att skorna sitter till nästa skoning om tre veckor. Det är ytterst sällan jag har tappskor. Men det är skönt att man har kvar någon gammal sko som man kan sätta dit. Alla borde lära sig att spika på en sko. Det är inte svårt om man har verktyg. Viktigt är att sätta sömmen rätt. Sen är det bara att spika och känna att sömmen kommer ut. Det kan gå åt många söm ibland för man vågar ju inte chansa.

 

Söndagen den 30 maj 2010 kl. 23:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.