Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ett laboratorium i stallet

 Ett schema ska man strikt följa men inte vara slav under. Så idag lördag blev det löshoppning för alla tre hästarna. ATTRIANA fick hoppa 20 små krysshinder och 20 rättuppstående efter att ha mjukat upp sig på cavaletti. Hon var ovanligt lugn och fin. Marion med den tjockaste magen orkade bara 20 krysshinder och 14 rättuppstående. Hon blev lite flåsig så jag nöjde mig med det. ISABELLA fick bara gå 20 språng på krysshindret p.g.a. ålder, men hon var helt oberörd. Hon sparade sig genom att trava mellan sprången. Klok häst!

Innan jag gick in på banan gick jag en sväng med hästarna. Det har varit spännande för Attriana de senaste dagarna för man har sått och har haft tre traktorer och vagnar på åkern mitemot oss. Första dagen vi gick förbi stod traktorerna stilla medan de var igång den andra dagen. Attriana har tittat men varit kontaktbar. Idag var inga traktorer kvar men grannens hästar tittade på Attriana. Ock, det var mycket värre än traktorerna. Hon blev som vanligt 7 m hög och svävade fram med svansen i högsta position. Det var inte lämpligt att bete sig så eftersom det kom bilar på vägen. Jag blev arg på henne och backade henne en lång sträcka i samma fina form. När jag vände henne rätt igen gick hon “fot” som hon ska, men med små trippande steg och hon tittade på mig hela tiden. Det var rörande att se, vilken behärskning!

Igår fredag red jag dressyr på banan och började med ATTRIANA. Något hon har svårt för är sluta till vänster i skritt på mittlinjen. Efter långsidorna fungerar det bra. Det konstiga är att hon hade lättare för sluta till vänster när jag lärde henne det. Ibland förstår man bara inte. Däremot fungerar öppna till vänster bra nu. Jag jobbade med många övergångar i alla gångarter. Red LA:1 programmet men med lite större galoppvolter och vida svängar i halvt igenom i galopp. Den lilla snutten i förvänd galopp fungerade. Skänkelvikningarna i trav var fina. Ryggningen vid X blev inte rak. Första halten blev orolig. Gjorde några till och stod bara kvar och klappade henne. Då stod hon alldeles still. Det blir nog bra så småningom.

MARION kändes inte så rolig i början. Det blev mycket galopp för den är lättare att jobba i. Jag skulle avsluta med att trampa henne lite. Det blev många fina steg och jag kände att hon tände till. Jag beslöt att fortsätta jobba henne och nu var hon hur fin som helst. Hästarna blir lite trötta så här i början när de är ute på nätterna och äter mycket gräs. Hon behövde bara vakna till. Red åttvolter och i mitten red jag skänkelvikning på volt eller skänkelvikning på en rak linje. Jag lekte med övergångar vid X och bytte även från en sluta till en annan. Det var lite nya övningar.

I övrigt har jag byggt upp ett laboratorium i stallet. Jag har börjat göra egna träckanalyser. Men det blir lite misstag så här i början. I morgon räknar jag med att kunna se lite maskägg. Jag ska även odla och se om det finns några farliga stora blodmaskar. Det ska verkligen bli spännande.

 

 

Lördagen den 29 maj 2010 kl. 21:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.