Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Första natten ute

 Resan till Barcelona var lyckad. Vi bodde i en liten lägenhet vid stranden. Utsikten över havet var häftig. Morgonljuset och kvällsljuset speglade sig i Medelhavet. En kvarts promenad till gamla stan och en halvtimmes promenad till centrum. Bättre kunde det inte bli. Barcelona var en trevlig stad som man lätt känner sig hemma i på något konstigt sett.

Hästarna hade inte gått så mycket och lagt på sig lite hull. Min första träningsstrategi blev att motionera hästarna. Jag håller fortfarande på att träna in dem på att byta från hö till gräs. En häst som är tjock har stor risk att få fång i detta läge. Helst ska man kunna känna men inte se revbenen under sadeln. Motion och inte för tjocka hästar har räddat dem hittills från att inte få fång. Peppar, peppar!!!! Jag känner många fjordhästar som fått fång, tyvärr.

Redan på måndag kväll tog vi ut hästarna på en skogstur. Efter en del skritt på asfalt (tränar senor) travade och galopperade vi på en gammal landsväg. Vi ruschade dem i galopp uppför en backe. Två gånger i varje galopp. Fartleken är en bra lungöppnare.

På onsdagen red jag MARION en timme på ridbanan. Det blev inte så många övergångar utan jag red på med tanke på motion. Red mycket lättridning och i lätt sits i galopp. Började med skänkelvikningar på diagonalerna och öppna efter långsidorna. I galopp arbetade jag med att minska volten i sluta. Ökade den i skänkelvikning. Gymnastiken är en färskvara och hon var lite springig i början men blev bättre på slutet.

ATTRIANA kändes väldigt fin. Jobbade henne ca 40 min. Red även henne med få övergångar i lätt sits. Började med skänkelvikningar och gick sen över till öppna längs långsidan. I galoppen lät jag henne bara rulla på. Gick in på volter ibland och på diagonalen med byte av galopp i trav. När jag la ner henne på slutet kunde jag lätt böja halsen lika åt båda hållen. Hon var lugn men pigg och lyssnade.

Idag, torsdag red jag ATTRIANA i mer samlande arbete. Jag red öppna igen men satt ner på henne och red i ett lägre tempo. På kortsidorna red jag i låg form på en volt i lättridning. Efter tre långsidor bytte jag varv på diagonalen i skänkelvikning. Gjorde några galoppfattningar på volten och red henne även i öppna galopp längs långsidorna. Det gick ovanligt bra att sitta på henne. Övade sedan på övergångar med en lite för het häst (efter galoppen). Red trav - skritt. Jag tränade på att få fin kvalitet på skritten som det ska vara mellan enkla byten. Det var lite trippigt i början. Jag koncentrerade mig på att sitta på bakre delen av mitt bäcken och till slut gick det fint.

ISABELLA var het och pigg som vanligt. Det är en häst som älskar dressyr. Hon blir som en unghäst när hon kommer in på banan och försöker göra allt så bra som möjligt. Jag fick börja med att hitta ett bra arbetstempo. Idag kunde jag för första gången rida öppna efter hennes olyckliga fall på grusvägen. Hon kändes lika fin i båda sidorna. I sluta däremot var hon lite stelare i höger sida. De galoppfattningar Isabella gör borde alla få känna på. Det känns som en kanonkula i baken på henne utan att hon för den skull får upp ett högt tempo. Vi gjorde några arbetspiruetter med neckreining på yttertygeln. Lite hög i formen blev hon men vad gör det när man har roligt.
I natt ska hästarna få vara ute för första gången. Men i små hagar och med hö.

 

Torsdagen den 27 maj 2010 kl. 20:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.