Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hund helg

 Fredag och lördag var händelserika dagar. Jag var på rasträff i Stockholm med min lilla vovve Greta som är en Berger des Pyrénées. På fredag var jag bara med och tittade. Det var lydnadsklasser och agility. På lördagen var det utställning. Solen kom och det var underbart väder. Utställningsplatsen var på en camping söder om Stocholm. En hundförbudsskylt fanns där men det gällde tydligen inte oss. 27 hundar var anmälda. Det lär vara ett 30-tal hundar av rasen i Sverige som är helt rasrena. Greta skulle gå unghundsklassen för tikar. Så går hon och vinner!!! Hon fick även ett certifikat. Får hon två till blir hon champion. Det var många som kom och berömde min hund. Det var verkligen överväldigande. Rosetter och hederspriser som på en vanlig dressyrtävling fick vi trots att vi inte hade gjort något. Nu kanske man hamnar i hundvärlden i stället. Det var betydligt lättare att ta med en hund på tävling.

Klockan åtta i morse kom vår tränare och jag började med ATTRIANA. Hon stod ju igår men kändes lika fin som vanligt. Vi tränade på att få bort hennes stopp som kommer när hon blir lite pressad. Vi red övergångar. Vi började med skritt - halt. Redan då började hon backa något steg. Min tränare hade lite nya tips att komma med. När vi skulle gå igång fick jag ta fram skänklarna och vrida lillfingrarna utåt. Det fungerade bra så vi övergick till trav - halt. Problemet kom tillbaka så vi övergick till trav - skritt. Gjorde sen en kort halt och gick direkt igång. Det fungerar men jag tror vi måste öva mycket på det. Just övergångar är alltid bra eftersom det stärker hästen. Då jag sist fick ont i operationssåret av galopparbetet så satt min tränare upp på Attriana. Det gick bra. Det är alltid roligt att titta på sin häst. Hon red henne i hög form och hon såg så stor och reslig ut. Jag kan inte riktigt fatta att jag har en sån fin häst och även en sån fin hund! Jantelagen!!!

ISABELLA körde jag. Idag tränade vi på serpentiner och tempoväxlingar. Förra veckan när jag körde henne var hon svårare att böja till vänster än till höger. Då är det bra att köra serpentiner. Jag kom på att man måste fånga upp yttersidan ordentligt först innan böjningen. Det gick mycket bättre. I tempoväxlingarna riktigt såg jag hur hon tog i med bakdelen. Hon älskar att bli körd och även jag tycker att det är roligt.

MARION hade varit ute på en tur med en nybörjare igår så hon fick stå över idag. Jag behövde eftermiddagen bl.a. till att börja packa inför en semesterresa till Barcelona på torsdag morgon.

I morgon ska vi rida ut med Attriana och Marion. Tisdag blir vila som vanligt.

 

Söndagen den 16 maj 2010 kl. 21:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.