Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Marion nyklippt igen

 Hade tre hästar att rida före kl 11 idag. Började med ATTRIANA. Red inga komplicerade vägar men använde mig av minimala hjälper. Började med att styra henne med bara blicken. Tittade på vägen mellan hennes ögon och hon gick precis där jag ville. Gick sen över till att flytta framdelen med yttertygeln. Började övningen i skritt och gick sen över till trav. När man gör dessa skarpa svängar blir det bakdelsvändningar, dvs. en samlande rörelse. Jobbade sen mycket i galopp. Jag har fortfarande svårt att sitta bra på henne. Hon är ännu inte tillräckligt samlande i galoppen. Dessa två saker hör tyvärr ihop. Vi måste bli starkare båda två. Red sammanlagt bara 30 min. Hon såg så förvånad ut när jag avslutade henne. Hon såg också lite moloken ut. Vi var inte nöjda någon av oss. Men det är bara att träna på. I morgon bitti rider jag bara henne. Ska samla henne mycket i traven innan jag tar galoppskänkel. Hoppas det kommer att gå bra. På söndag ska jag rida henne på träning igen. Fjordingarna är mjukare att sitta på i galopp än i trav. Nu längtar jag till att få säga samma sak om Attriana.

ISABELLA var pigg som vanligt. Mjölksyran i höger bog är nästan borta nu. Men jag avstår fortfarande att träna henne i öppna. Provade på några steg och det kändes rätt bra. Sluta åt vänster var mjuk och fin, det kärvade däremot till höger. Gick då över till voltarbete. I vänster varv skänklade jag till henne lite med vänster skänkel när hon lyfte sitt vänstra bakben. Red vänster skänkel mot höger yttertygel. Det blev bättre. Hon tog i mer med vänster bakben. När jag bytte varv märke jag skillnad, hur lätt hon hade i höger varv. Hon är fortfarande lite ringrostig men känns ändå väldigt fin. Red små och stora volter i galopp. Gjorde några byten från förvänd galopp. Red även henne ca 30 min.

MARION fick gå ett längre pass. I skrittarbetet fick hon göra så gott som alla rörelser, men bara korta stunder. Ville variera så hon skulle kännas alert, samt att jag ville gå igenom så många muskelgrupper som möjligt. I trav red jag först med bara blicken och sedan med neckreining som jag ridit Attriana. Hon var otroligt följsam. Marion är en häst som inte tycker om att man tar henne i mun. Hon blir då stressad och lägger sig gärna på bettet. Det är alltid en svår balansgång. Gjorde travigångsättningar med mycket energi från första steget. Det gjorde henne samlad och fin i traven och hon hade även mycket energi. Var noga med galoppfattningarna också, men det brukar jag alltid vara. Annars blir galoppen inte så rolig. Styrkearbetet idag bestod av många galoppfattningar. När jag lade ner henne på slutet var hon mjuk och fin och inte alls springig. På dagarna går hon fortfarande själv i bantarhagen. Hon är nyklippt igen. Pälsen på länden var så kompakt att det var svårt för klippmaskinen att komma igenom.

Vid sjutiden släpper jag ihop henne med sin mor (Isabella) i en liten hage där de kan gå in i ett stall. De äter hö tillsammans. Attriana får äta i egen hage. Knotten kommer med regnet nu. Fortfarande är hästarna inne på natten men nu får de bara 2 kg hö och samma mängd halm till natten, utom Isabella som alltid har fri tillgång till både halm och hö. Till kraftfoder delar de på 1 l krossad havre, ½ l torr betfor och 1 dl linfrö samt torkade nypon för lederna. De kommer in i vinterstallet vid 22-tiden.

I morgon åker jag på rasträff med min lilla Greta i två dagar. Hon ska ställas ut på lördagen. Det lär vara en sträng domare från Finland. Intressant ändå att höra vad hon har för åsikt. Jag vet att vovven inte kommer att få toppbetyg då det fattas en tand i munnen. Egentligen borde vi åka på en annan rasträff då hon blivit omdöpt till råttweiler. Hon är skicklig på att fånga både råttor och sorkar. Det är hennes största hobby.

 

Torsdagen den 13 maj 2010 kl. 22:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.