Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

B-ponny

 Igår löshoppades MARION medan Isabella var ute på en tur i skogen. Idag när jag skulle löshoppa ATTRIANA använde jag samma hinder. Det var en cavaletti på en kortsida, ett krysshinder på en långsida och tre cavaletti på den andra långsidan. Nu skulle jag testa om Attriana visste att Marion hade hoppat banan dagen innan. Jag hade bara en grimma på henne och släppte henne efter uppmjukning på ridbanan. Alla hinder var lätta att springa förbi utom krysshindret. I normala fall skulle hon busa runt lite innan jag skulle övertyga henne att det var över hindren hon skulle gå. Men hon visste! Det var inga problem, hon gick över alla hinder ett efter ett, t.o.m. krysshindret tog hon utan problem. Jag byggde sedan upp krysshindret till ett rättuppstående hinder och gjorde en mur av fem cavalettibommar. Hon hoppade fint runt banan åt båda hållen.

MARION red jag ut på en fin tur. Det blev mer skitt än jag hade tänkt på fina stigar bland alla vitsippor. Har hittat några trädor där jag travade och galopperade lite. Klättrade i en backe. Gjorde många halter på westernvis nedför. Avslutade med att piaffera henne i nedförsbacken. Fantastiskt med vitsippor runt omkring och fågelkvitter.

På kvällen var jag och tömkörde “min” nya lilla B-ponny som är ett russ. Förra veckan tömkörde jag honom för första gången och han var mycket misstänksam. Blev rädd när tömmarna kom åt honom trots att han skulle ha varit körd tidigare. Nu var jag beredd på hans beteende. Jag började med att skapa kontakt genom att arbeta honom för hand. Fick honom att bli som en spegelbild av mig. Han stannade när jag stannade. Han ökade steglängden när jag gjorde det osv. Tömkörningen gick sedan jättebra. Han sökte sig i form och gick t.o.m. med på att minska volten och göra många igångsättningar. Han är faktiskt söt den lilla ponnyn. Han lär även hoppa väldigt bra. Jag håller tummarna i helgen när han ska tävla.

 

Onsdagen den 12 maj 2010 kl. 22:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.