Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kandar

 Började med ATTRIANA. Nu går det snabbare att göra i ordning hästarna innan ridning. Jag har slutat att rykta dem. De behöver stövet inför insektssäsongen. Det blev ett ganska tufft dressyrpass. Hon såg lite förvånad ut efteråt. Jag accepterade inga misstag utan koncentrerade mig på att hon skulle lyda direkt och spåra hela tiden. Red henne på kandar. Det var tredje gången hon reds med kandar. Första gången kände jag inte så mycket skillnad. Andra gången ville hon inte riktigt söka sig fram till bettet. Nu var det nog ett år sedan hon hade kandaret på och det fungerade bra. Det viktigaste när man börjar med kandar är att hästen vågar söka sig fram till bettet. Attriana är ju född till dressyrhäst och det märks ibland.

Mjukade upp Attriana i skritt på gräs. Idag arbetade vi med cavaletti och skänkelvikning på volt samt med mer samlande rörelser. Gjorde bl.a. bakdelsvändningar. På volten red jag öppna, förvänd öppna, sluta och förvänd sluta åt båda hållen. På ridbanan red jag även öppna längs med långsidorna. Hade en lite sädesärla som spatserade framför mig i spåret, trevligt vårtecken!

I trav red jag tre långsidor i öppna. På kortsidorna lade jag ner henne i låg form på en volt. Bytte varv genom diagonalen i mellantrav. Gjorde likadant åt andra hållet. Fortfarande är det lite svårare till vänster. Gjorde en del övergångar från trav till galopp genom att börja rida lätt. Hon svarade fint på det idag. Däremot tyckte hon vänster galopp var lite jobbig. Gav henne godis efter vänstergaloppen men hon ville inte ta emot det. Godis är bra att testa om hästen blir stressad och det var Attriana tydligen. Övergick sen till galoppfattningar på volten från halt men endast till höger galopp. Hon stannar gärna och tänker. Nu puttade jag till henne med spö och hon gjorde fantastiska fattningar. Gjorde säkert 7-8 fattningar. I vänster varv red jag återigen några fattningar från trav. En sak i taget!!!

Hon fick mycket energi och på den red jag henne i bl.a. skänkelvikningar över diagonalen. Hon bara flöt fram. Jag har aldrig ridit så fina skänkelvikningar. Red även några tempoväxlingar och även på dem svarade hon direkt när jag ändrade mitt säte. Det är som en dröm att rida henne när hon kommer upp i form och har så mycket energi.

MARION red jag också på kandar. Hon är så tjock nu så det känns lite ovant och konstigt att sitta på henne. Hon rullar fram i galopp. Det är svårt att fodra dem bra nu. Jag ger dem hö i hagen för att de inte ska äta så mycket gräs. Men de äter både gräs och hö. Nu kommer Marion att få gå i en egen hage med lite gräs. Feta hästar kan ju lätt få fång. Jag galopperade henne mer än travade eftersom det tar mer på energin och kanske gick hon ner något kg. Red samma program som med Attriana men i galopp; öppna på långsidan, volt på kortsidan och diagonalen i mellangalopp. Gjorde några små volter och trampade henne lite i piaff. Koncentrationen idag var mest fokus på att gå ner i vikt. Jag kunde nog gärna ha ridit ut och galopperat henne.

Både Isabella och Marion hostar när jag börjar rida dem. Det återkommer varje vår och jag har förstått att det är allergi av pollen. Enligt min veterinär är det bra att rida dem så de får hosta ut. Viktigt är att först ta tempen på dem för att kolla att de inte är förkylda.

 

Fredagen den 7 maj 2010 kl. 22:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.