Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

en mild häst

 Det blev ett jättefint ridpass med ATTRIANA idag. Hon är så mild just nu. Tror hon är brunstig. När jag red in henne passade jag på att rida henne just under brunsten för då var hon så snäll. Även när jag satt på henne för första gången utnyttjade jag den situationen. Jag är så tacksam att hon är så samarbetsvillig och trevlig under brunsten. En del hästar kan ju vara riktigt sura. Viktigt är att man inte klämmer med skänklarna. Det ska man aldrig göra. Det ska kunna skina in en liten ljusstråle mellan häst och skänkel. Jag har märkt att brunstiga ston kan bli omöjliga att rida om man klämmer med skänklarna.

Red bara lösgörande övningar förutom att jag red på en liten fyrkant. Började i skritt och red den sen i trav. Vände henne för endast yttertygeln mot halsen s k neckreining. Galopperade en del, varvade med fyrkantsspåret och volter. Red även förvänd galopp i en liten serpentinbåge längs långsidan. Galopperade också på en stor åttvolt och bytte galopp genom trav. Det fick bli i fältsits för min del idag. Operationssåret känns fortfarande av. På slutet red jag henne i lite högre form och var noga med spårningen på volten. Hon var lagom pigg och mjuk och fin i kroppen. Detta pass var förberedande för två mer samlande pass på fredag och lördag.

ISABELLA red jag ett kortare dressyrpass. Varvade cavalettibommarna med volter i skritt. Red bara skänkelvikning och djupa slutor. Jag undviker öppna än så länge. Hon har fortfarande lite mjölksyra på höger bog. Hon kändes lite kantig i traven så jag galopperade i stället. Minskade volterna och fick en fin samlad galopp. Red även henne i förvänd galopp. Red på volter och på fyrkantspåret. Avslutade i trav och nu var den jättefin när hon hade slappnat av över ryggen. Hon fick piaffera några steg och däremellan red jag henne på lång tygel i skritt. Ryggen växte flera cm kändes det som. Tyvärr blev hon lite för vild när jag lade ner henne och skulle avsluta i lång och låg form. Red istället några skänkelvikningar på volt och satt ner. Det gick bättre, hon koncentrerade sig igen och kändes fin i kroppen.

 

Torsdagen den 6 maj 2010 kl. 19:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.