Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Långa tömmar

 Idag tömkörde jag först ATTRIANA och sedan MARION. De fick arbeta på cirkel med gräs som underlag. Jag har en gräsridbana på ca 30x30 m. Den är nu upptorkad och fin. Jag använder den ibland för att variera underlaget för hästarna att jobba på.

Jag gjorde många övergångar. Började först med skritt till halt. Gick sen vidare och avslutade med halt - galopp. Attrianas tömmar hade jag i de översta ringarna på gjorden. På Marion fick jag använda de nedersta. Attriana har lätt för samling medan Marion har svårt och skjuter ifrån och använder inte ryggen som hon ska. Marions högra bakben aktiverade jag lite mer genom att smacka varje gång hon skulle lyfta det. Även i galoppen på en liten volt aktiverade jag henne för att få fram tretaktsgaloppen. Med Attriana var det inga större problem. Hon är lätt att ändra form på. Även i galoppen kunde jag arbeta henne med kortare steg och med längre steg i låg form. Det enda kruxet när jag arbetade henne var att vi blev överfallna av en hagelskur.

Det svåra med arbetet idag var att behålla tömkontakten på ett bra sätt. Enligt den gamla teorin ska man använda en hjälp i taget. Man ger alltså kommando till att gå fram i en gångart och när hästen svarar ska man fånga upp den energin i tömmen. Tömmarna är långa och det är mycket svårare än med tyglar.

 

Onsdagen den 5 maj 2010 kl. 22:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.