Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Isabella igång igen

 Igår fredag red jag ATTRIANA för en tränare. Hon fick också träna psyket eftersom det rörde sig mycket runt omkring med trailers och nya hästar. Hon skötte sig väldigt bra. Vi började träningen med skrittarbete på volt. Attriana lade huvudet på sned åt vänster. Jag fick rida förvänd sluta på volten och rättade så småningom till det felet. Sen jobbade vi med att ändra form och tempo. Galoppfattningarna fungerade över förväntan idag, även till vänster. I galoppen fick jag träna på att verkligen släppa innertygeln och få henne att jobba fram till yttertygeln. Jag sitter inte bra på henne i galopp. Hon bär sig jättebra men det blir stora rörelser för min onda rygg. Jag ska träna mig själv i galoppen genom att ha stabilitet i yttersidan på hästen och sitta med i rörelsen. Jag kommer att göra det i etapper varvat med fältsits och låta Attriana bara rulla på. I traven fick jag en värdefull kritik av tränaren. När jag rider lätt har jag för mycket framvikt. Jag vet om det och brukar skoja att det är sen jag red galoppörer. Men det är naturligtvis inte alls bra att sitta så. Tränaren ville att jag skulle flytta fram mina skänklar och jag förstår att det blir bra då. Men det man har vant sig med är svårt att ändra. Men jag ska kämpa på och tänka på det.

MARION red jag i ett samlat pass. Både vad gäller tid och form. Galopperade en hel del för att arbeta hennes magmuskler. Rullade på i galoppen. Gjorde öppna på långsidorna och sluta på diagonalen men byte vid X. Arbetade med arbetspiruetter och andra typer av volter. Lade in många små tempoväxlingar. Hon var jätteduktig! Vänster galopp kändes inte lika kantig som den brukar kunna vara.

 

Idag lördag fick jag tillbaka min gamla ISABELLA på dressyrbanan. Jag red ATTRIANA först och Isabella stod utanför staketet och tittade på oss när vi tränade. När hon var ung gjorde hon alltid det. Hon följde alla mina träningspass med Sindarve Myling. Strax innan jag skulle avsluta honom och lägga honom i låg form gick hon alltid därifrån. Jag försökte avsluta ritten på olika sätt. Men jag lyckades aldrig lista ut hur hon kunde förstå när ridpasset skulle avslutas.

Innan jag red henne masserade jag hennes bogar. Hon reagerade våldsamt med att stå och sparka med vänster bakben. Det kanske kändes skönt/ont som massage gör när det gör nytta. När jag red henne var hon otroligt alert och tyckte det var roligt att få vara tillbaka till träningen. Red de flesta rörelser men inte så många steg utan varierade. Jag ville komma åt så många muskelgrupper som möjligt utan att hålla på för länge. Det blev ca 30 min. I galoppen kom vi ner i väldigt små volter och hon höll tretaktsgalopp hela tiden. Det var lite svårt att sitta på henne i traven för den var passageaktig. Precis som okunniga domare brukar gilla! Jag brydde mig inte så mycket om det utan red lätt.

Det är inte bara på dressyrbanan hon är pigg nu. Hon leker hingst mot sin dotter Marion i hagen. Hon kommer springande när man ropar på henne. Nu vet jag inte om det är akupunkturen mot hennes magproblem eller om det är hjälpen med nackkotorna som gör att hon har blivit som en helt ny häst. Men det är roligt att hon mår så bra.

Attriana kändes lite trött idag. Själv har jag ont i operationssåret. Det är efter galoppen med henne igår. Det är vad jag har noterat tidigare. Det som tränar hästens kropp tränar också ryttarens kropp. Galopp tränar alltså magmuskler på både hästen och ryttaren. Red henne mycket lösgörande i lättridning. Öppna och skänkelvikning. Red även som vanligt serpentiner och volter i olika storlekar. Varvade mycket trav och galopp. Vi ett tillfälle tvärstannade hon inför en galoppfattning. Nu petade jag till henne med spö mot galoppfattningsbenet. Hon protesterade en tiondels sekund sen tog hon hjälpen. Galopperade henne på lite mindre volter för att jag själv skulle få träna min sits i samlad galopp. Det är lite kämpigt men jag är säker på att det kommer att gå bra. Ju mer samlad hon blir desto lättare kommer det att bli. Jag tänkte hela tiden på att ge henne innertygeln. Låter innerhanden gå mot hennes mun.

I morgon bitti ska hästarna skos om och bli av med sina vinterskor. Jag låter dem alltid vila efteråt.

 

Lördagen den 1 maj 2010 kl. 22:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.