Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

sommarstall

 Red dressyr med ATTRIANA idag. Hon är fortfarande lugn och fin. Red mycket lösgörande. Började med ett långt skrittprogram. Först som vanligt skänkelvikning på volt. Flyttade ut bakdelen några steg. Idag fick jag peta lite med ridspö´t för att få lite snabbare reaktionsförmåga. Red skänkelvikning efter fyrkantsspåret. Red tre långsidor vanlig öppna därefter sluta på diagonalen när jag bytte varv. Red även öppna åt andra hållet. Gjorde ungefär lika i trav. Började sen med vänstergaloppen. Bra fattning idag. Efter galoppen red jag ett pass med skritt på tygeln. Härligt, idag fungerade det! När jag kom i höger varv travade jag ett tag innan jag fattade höger galopp. Hon blir lugnare och lugnare efter galoppen nu. Borde nog börja rida lite program med henne snart. Tyvärr tycker jag det är så tråkigt att rida program. Har hittat en sida på webben där man kan tävla digitalt. Man rider programmet med en fotograf vid C. Sen skickar man filmen och får ritten bedömd. Det är tyvärr brittiska program. Men de går att skicka efter. Jag tycker det låter jätteintressant. Man slipper långa bilresor och kan rida programmet flera gånger innan man är nöjd. Jag sätter in sidan som en länk.

ISABELLA har fortfarande mjölksyra på höger bog. Tömkörde henne eftersom det är det första dressyrpasset på ett tag. Började med cavaletti. Körde sen öppna och sluta. Det är bättre men lite stelt fortfarande. Lät henne trava på volten. Hon är alltid lite stel i traven i början men ledar upp sig efter ett tag. Skulle minska volten, då gick hon själv över i en väldigt samlad galopp. Det blev samma sak i det andra varvet. Vet inte varför hon gjorde det. Jag tror det var att hon ville visa sig duktig och ville ha lite godis. Vilket hon naturligtvis fick. Gjorde sedan några övergångar från trav till galopp på stora volten. Hon har alltid haft mycket idéer i sitt huvud. Jag minns en gång när jag hade tömkört min förra fjording Sindarve Myling. Vi hade jobbat i övergångar från skritt till galopp. Isabella var inte så gammal då så jag brukade arbeta henne med övergångar från trav till galopp. Men, det gick inte. Hon gjorde som Myling hade gjort, skritt, galopp. Jag kunde inte övertyga henne att vi bara skulle göra övergångar från trav till galopp. Hon gjorde fantastiska övergångar gång på gång och såg väldigt nöjd ut. Sådan är hon den gamla damen, ränderna går aldrig ur.

Idag har jag gjort i ordning sommarstallen. Jag delar upp hagen med ett staket. Attriana har då fri tillgång till en box. Fjordingarna har tillgång till en box i ett annat stall. Där är alltid svalt på sommaren eftersom väggarna är av sten. Tidigare hade jag en box var till fjordingarna. Men de ställde sig alltid tillsammans i en box, så nu får det bli så. När jag också hade Myling ställde sig alla tre hästarna i en box på 3x3 m. Jag vågade inte titta första gången för att se hur de gjorde för att krångla sig ut. De trivs tydligen att stå så tätt inpå varandra.

 

Torsdagen den 29 april 2010 kl. 22:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.