Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Behandling

 I torsdags red jag inte. Det är ytterst sällan det händer. Det föll blötsnö och blåste under hela dagen. Hästarna stod i lä i en skogsdunge. Varken de eller jag skulle få ut något av att träna.

På fredag sken solen och marken var återigen vackert snöbeklädd.
ATTRIANA var väldigt pigg så jag la ner extra mycket tid på skrittarbetet. Arbetade med bara lösgörande rörelser. Travade sen med lösgörande arbete i serpentiner och åttvolter. Flyttade ut bakdelen på volten några steg. Red skänkelvikning efter spåret några steg åt gången. Sen kom det intressanta! Hon hade bara galopp i huvudet när jag skrittat några minuter efter traven. Men jag envisades med att hon skulle jobba i skritt på tygeln. Jag utmanade ödet med att göra bakdelsvändningar på volten. Samlade skritten i vändningarna. Det tog inte mer än kanske tio minuter så hade hon förstått. Nu var hon så avslappnad och fin att jag lade in lite samling. Red henne tre varv åt båda hållen i väldigt kort trav. Det är en övning vi gjort ibland på lång tygel. Man ska alltså kunna gå bredvid. Viktigt är att hästen ska vara helt fri från tygeln. Det är en styrkeövning som inte gör dem så heta. Hon fick gott betyg idag och skötte sig bra trots att hon hade mycket i huvudet. Equiatrikern gick igenom henne på em. Hon var lite spänd över bogarna. Antagligen efter dagens träning. Rek massage och liniment.

MARION red jag enligt den s k akademiska principen. Red först i skritt lösgörande öppna och sluta. Red henne sedan i en väldigt kort trav. Red öppna och sluta fortfarande i den korta traven. Red tre långsidor av vardera rörelse, alltså sammanlagt 12 långsidor. Efter vila red jag henne i galopp även den så sakta att man nästan kan gå bredvid. Här lade jag in tempoväxlingar för att galoppen inte skulle vara fyrtaktig. Gjorde även galoppfattningar från bakdelsvändningar. Det är viktigt att se till att båda bakbenen bär i fattningen. Hon var helt underbar men blev nog lite trött. När vi behandlade Atrriana i stallgången låg hon i sin box, sov och snarkade. Ska sätta på lite arnika liniment på bakknäna i kväll.

På ISABELLA hittade equiatrikern låsningar i vänster nacke samt längs hela halskotpelaren. Det var efter att hon ramlat på den sidan. Inte undra på att hon känts stel. På höger bog hade hon mjölksyra och på vänster bog var hon öm fortfarande. Hon fick akupunktur och magnettäcke. Hon blev även av med låsningarna i nackkotorna. Sköldkörteln är svullen så vi gissar att den kan orsaka hennes dåliga matlust. Hon stressar lätt upp sig eller är trött när hon stå i hagen. Det stämmer in på prognosen. Tror att det kan vara orsaken till hennes mångåriga problem. Hormoner kan spela in när våren kommer. Det är alltid i februari hon får dålig matlust. Mycket intressant! På söndag och tisdag ska hon ut i skogen, sen rider jag dressyr med henne på torsdag. Det ska bli spännande om hon då har blivit mjukare.

Lördag, alla tre hästarna fick vila. Marion efter sitt hårda pass igår. De andra efter behandlingen.

Söndag, alla tre hästarna fick komma ut på en promenad i skogen. Isabella har börjat äta igen och det är bara att hoppas att det håller i sig. Attriana var busig och lite för pigg. Hon började redan vid uppsittningen att skjuta rygg. Sen var alla stenar farliga. Annars verkade hon väldigt glad och positiv, ville helst bara galoppera. Det verkar som behandlingen gjort henne gott!

 

Söndagen den 25 april 2010 kl. 22:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.