Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

skritt efter galopp

 Nu är vi inne i gamla rutiner. Varannan onsdag tömkörning och varannan onsdag löshoppning/tömkörning. I dag var det alltså tömkörningsonsdag. Arbetade med både ATTRIANA och MARION i likadana övningar. Jag har en liten gräsplan utanför ridbanan som jag har cavaletti på. Inför alla träningspass på ridbanan får hästarna gå över dem för att mjuka upp sig i rygg och bogar.

Tömkörde längs en långsida. Började med förvänd öppna sen skänkelvikning mot staketet och till slut sluta. På volten fick de först trava i låg form men med tömmarna i översta ringarna. Minskade volten maximalt tre gånger. Båda hästarna var lätt inåtställda utan att jag höll i innertygeln. Bytte varv några gånger i trav. Övergick sedan till galopparbete. Arbetade först med övergångar till trav. Därefter övergångar till skritt. Häromdagen hade jag problem med att få henne att skritta på tygeln efter galoppen. Nu hade jag möjlighet att ta itu med det problemet. Jag vill att hon ska kunna arbeta i skritt och vara lugn efter galoppen. Efter ett tag hade hon förstått. Det var så roligt att se. Att det inte har fungerat är helt mitt fel. Jag har alltid arbetat henne på volten i skritt med lång tygel, speciellt efter galoppen för att få henne lugn. Eller så har jag piafferat henne innan galoppfattningarna för att få en samlad explosiv galoppfattning. Det är aldrig hästens fel att det inte blir bra. Marion har kommit så långt i utbildningen att det inte finns sådana här problem. Hennes galopp var fantastisk idag, samlad och tretaktig. Ock inga problem att arbeta henne på tygeln i skritt.

Gick nu över till att minska volten med bibehållen galopp. Gjorde det tre gånger åt båda hållen. Attriana fick sen avsluta i trav i låg form. Marion tog jag ut på fyrkantspåret och piafferade i tre omgångar. Nu behöver jag bara använda rösten som kommando. Hon var lösgjord men hade ändå energi i piaffen idag. Avslutade även henne i låg form i trav på volten.

ISABELLA äter dåligt och for fortsätta vila. Hon hade blivit riden på banan i går men känts lite kantig. På fredag kommer en equiatriker och ska gå igenom henne och Attriana.

 

Onsdagen den 21 april 2010 kl. 22:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.