Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

saxen

 Idag red jag två härliga dressyrpass. För första gången på länge använde jag ridspö på Attriana. Det använder jag för att peta på hennes bakben. Marion red jag på kandar. Sporrar använder jag aldrig mer än på tävling. Det är en utbildningsfråga att hästarna ska vara känsliga för hjälperna. Det finns inga lata hästar bara omotiverade.

ATTRIANA fick gå ett grundridningspass. Vi är lika ringrostiga båda två. I skrittarbetet var jag noggrann med eftergiften på innertygeln men med böjning vid ganaschen. Flyttade ut bakdelen från cirkelspåret. Red inga skolor eller samlande rörelser. I trav red jag skänkelvikning på volten, på diagonalen och ut till spåret. Travade i åttvolter och stora serpentinbågar. Började galoppen i höger varv. I vänster galopp däremot satt gårdagens bus i. Hon låg på och skvätte iväg några gånger. Jag lät henne bara rulla på och gick in på volter för att få ner tempot. Galoppen blev också bra när hon hade lugnat ner sig. Själv har jag lite svårt att sitta på henne i galopp. Det är stora rörelser och det får bli fältsits ibland. Ju mer samlande galoppen kommer att bli desto lättare blir det att sitta på henne, förhoppningsvis.

MARION var helt gudomlig idag. Hon har nog aldrig gått så bra. Hon lyssnade och svarade snabbt. Hon kändes mjuk och ovanligt rakriktad. Hon var även mycket samlad. Med de egenskaperna kan man göra precis vad som helst. Travade saxen i skänkelvikning. Det var en ny och rolig övning. Målet är att rida den i galoppslutor med byten. När jag gjorde det idag bytte hon lite hej vilt. Men det är ju mitt fel som lekt med bytena under tidigare pass. Hon tycker det är sååå roligt att göra galoppombyten. Rättade till det med att rida serpentiner med förvänd galopp och det gick utmärkt. Arbetade även med att minska volten i sluta och ökade ut den i skänkelvikning. Fortsätter hon att vara så här fin blir det ett nöje att få rida henne framöver.

ISABELLA som ätit dåligt sen en vecka tillbaka och vankat runt i boxen har börjat äta igen och har inte haft ont i magen. Hon har fått bakteriebalans och det verkar fungera. Det var bus och bocksprång i hagen när hon skulle in, jätteroligt!

 

Torsdagen den 15 april 2010 kl. 23:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.