Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

cavaletti

 Äntligen kan jag plocka fram cavalettin. Ridbanan har torkat upp och är sig lik igen. Arbetade alla tre hästarna lösa på banan. När jag löshoppar hästarna eller låter dem gå över cavaletti har jag dem lösa på banan. Jag använder en pisk av bra kvalitet som är lätt och fin att hålla i handen. Den blir som en förlängd arm att dirigera hästarna med. Det är viktigt att man rör sig lugnt på banan. Hästarna kan lätt bli för busiga. Idag var det första gången på länge som de fick vara lösa på banan så det blev lite bus i alla fall. När hästarna rör sig fritt tittar jag på att mag- och ryggmuskler spelar, att svansarna är lätt lyfta och att de sätter ner trakten före tån på bakbenen.

ISABELLA fick trava över bommar på marken. Hon går rent och fint men är fortfarande lite stel i höger sida. Jag har nu bokat en tid för undersökning.

MARION började fint med att trava över cavalettibommar i höger varv. När jag bytte till vänster varv blev det bus. Hon roar sig alltid med att göra några slags bakdelsvändningar i galopp och så byter hon varv. Nu var jag lite rädd om underlaget idag så Marion fick gå på lina i vänster varv. När hästarna är lite uppspelta är det ännu viktigare att man alltid släpper ut dem i skritt på volten. Även när man byter varv. Jag varvade med trav över bommar och galopp på volt utan bommar. I vänster varv gick hon ner i mycket samlad galopp. Den blir tyvärr fyrtaktig. Jag varierade mellan tretaktig lite snabbare galopp och den fyrtaktiga för styrkans skull.

ATTRIANA travade som vanligt fint över bommarna. Jag höjde dem till ca fyra dm. Hon kom också igång med bus i vänster varv och fick gå på lina i stället. Hon kommer ihåg hur vi arbetade med galoppen i höstas och visade mig den samlade galoppen som på henne är tretaktig. Varierade även henne med trav över bommarna och galopp på volten.

Idag har jag flyttat hästarna till en torr gräshage. I vinterhagen är det blöt lera. Varje kväll vid 22-tiden får jag borsta bort lera ur karlederna på Attriana. Fjordingarna klarar sig bättre eftersom de har mer hovskägg. Var rädd om hästarnas hovskägg!

 

Onsdagen den 14 april 2010 kl. 23:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.