Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Övergångar i böjning

 I natt har det regnat bort lite mer snö. Nu är ridbanan fri till ¾ delar. Isabella har haft en orolig natt, vandrat runt i boxen och inte ätit. Jag hade gett hästarna lunchhö av ett nytt parti. Förmodligen är det därför som hon har ont i magen. Hon är väldigt känslig för byte av hö. Det brukar kunna sitta i några timmar. Ett flertal gånger har veterinärer varit här när hon varit dålig. Vi vet inte vad det beror på förutom att hon är känslig. Hon fick gå själv några timmar i en hage med gräs. Efter ett tag sprang hon omkring, gjorde bocksprång och ville komma till de andra hästarna.

ATTRIANA jobbade 45 min, uppdelat i tre lika långa pass. Först promenad ut, därefter skrittdressyr och sedan travarbete. I skrittdressyr fick hon gå i vanlig öppna och förvänd lösgörande öppna. Varierade på varje långsida. Som vanligt gjordes allting utefter tre långsidor och l.ång och låg på kortsidan. Bytte varv med skänkelvikning på diagonalen. I trav gick det nu att rida på åttvolter. Varierade cirklarna med olika storlekar. Gjorde även skänkelvikning på volt och flyttade ut bakdelen lite längre sträckor. Minskade sedan volten till minimal storlek då jag satt ner och hon fick komma upp i form. Ökade ut den i skänkelvikning med lättridning. Avslutade med stora åttvolter. Hon frustade och verkade nöjd med passet.

Efter att ha arbetat igenom MARION i skrittdressyr gick jag över till trav. Red henne i skänkelvikning på volt varvat med åttvolter. Red henne även i skänkelvikning längs långsidorna. På volten fick hon flytta ut bakdelen. Det var svårare i höger varv. Fick peta på med pisken lite, men hon tyckte det var jobbigt att ha höger bakben under kroppen. Varvade ofta till den lätta sidan. Rakriktning och lösgörande var arbetstemat med henne idag. Avslutade dock med en väldigt svår övning som hon klarade galant. Det är även en väldigt bra rakriktande övning. Rider på en volt och har henne böjd inåt som om hon gick på en mycket liten volt. Man kan tänka öppna och sluta samtidigt. Viktigt att man har hästen böjd runt innerskänkeln inte inre tygeln. I böjningen gjorde jag igångsättningar och avsaktningar från skritt till galopp. Övergångarna är extra svårt men hon skötte det perfekt.

Det svåraste momentet med henne är avslutande arbete. Hon vill gärna springa. Satt ner hela tiden och red cirklar i olika storlekar. Böjde även in hennes huvud och hals så att hon fick stretcha igenom ordentligt plus att hon inte kan springa då. Böjde henne runt innerskänkeln några gånger. Jag lät det hända saker hela tiden och idag fungerade det hyfsat. Något som slog mig idag var att när jag hade ridit öppna ett tag blev den bara bättre och bättre. Det beror på att man stretchar ut musklerna på yttersidan.

 

 

Fredagen den 9 april 2010 kl. 22:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.