Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

äntligen vår!

 I morse var det plusgrader ute så det kändes som vår. Inga täckbyxor och tjocka kängor idag. Flugorna surrade runt på den gula stalldörren. Tog in vattenbaljan med värmeslinga. Den är oskattbar att ha på vintern. Den har fungerat även när det var minus 30 grader. Jag skulle aldrig våga låta hästarna gå ute på vintern utan vatten. Det är alldeles för stor risk för kolik.

ATTRIANA var pigg när jag tog ut henne från stallet men slocknade lite sen. Red på ridbanan bland isblock och snö. Endast fyrkantspåret och stora mittvolten är snöfria. Normalt skulle det här passet innefatta serpentinbågar, skänkelvikningar på diagonalen och andra lösgörande övningar. Det gick inte eftersom det var hal snö och is. Istället började jag i skritt med öppna längs tre långsidor. Red på cirkeln med en mjuk ställning inåt. Behöll sen ställningen samtidigt som jag flyttade ut bakdelen några steg då och då. Gick över till trav på fyrkantspåret. Travade bara runt några varv åt båda hållen. Nu ökade hon tempot men man ska aldrig bromsa en häst som vill framåt. Hörnen på ridbanan bromsade henne automatiskt. Arbetade sedan henne på cirkeln med samma jobb som jag hade gjort i skritt. Gjorde sedan övergångar från trav till skritt. Hon var lugn och fin. Satt ner på henne på volten. Jag red som en kratta! Hon har en större gång än fjordingarna så mina brister kom fram. Jag var inte centrerad. Var för kort i högersidan och kom framför balanspunkten i övergångarna. Att jag själv är så oliksidig beror på att jag inte kommit igång med min egen träning än. Brukar ägna mig åt minst 100 situps på mornarna eller liggandes med raka ben höja dem någon dm och hålla dem så några minuter. Dessa små övningar stärker magmusklerna och hjälper också ryggen att bli stark. Det gör att man sitter rakare på hästen. Jag tittade ner åt vänster i vänster varv. Mitt knep att avhjälpa det är att titta på höger öra på hästen. Det märkes att det var länge sedan jag arbetade på en volt med henne. Hela ridpasset tog ca 40 min varav jag travade ca 15 min.

ISABELLA kändes inte bra. Hon har inte hämtat sig från sin fallolycka. Hon går rent men ville inte gärna böja sig till höger. Hon föll på sin vänstra bog så det är nog där problemet sitter. Sluta till höger gick lite grann. Men att ställa och böja henne till höger ville hon inte. Hon kunde inte heller stretcha och ta en morot lika långt bak som hon brukar. Travade henne bara några minuter på banan. Pigg och glad var hon i alla fall. Hon får vila en vecka till. Hon är väldigt envis så vi får väl hoppas att hon bättrar på sig. Var och tittade på vägen där hon ramlade. Hålet var minst fyra dm djupt. Det är så skönt att det inte blev värre skador.

Nu ska jag berätta om ett roligt ridpass med henne som beskriver hennes envishet. Jag var och red i ett ridhus på vårvintern. Det hade regnat in mitt i ridhuset. Där var nu en isbelagd fläck. Jag var mycket noga med att inte rida på den fläcken. När jag var klar med min träning släppte jag henne i ridhuset. Hon brukar kunna skritta av sig själv medan jag plockar in mina saker i bilen. Isabella styrde stegen direkt till isfläcken. Hon gick runt, runt, runt på en liten cirkel och trampade på isen. Hon gick inte någon annanstans i ridhuset utan bara där. Sådan har hon alltid varit. Hon vill ha sista ordet. Jag kan berätta fler liknade historier men det får bli en annan gång. Det är en häst jag skrattat åt många gånger.

 

Torsdagen den 8 april 2010 kl. 21:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.