Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Trullsage

 Idag var det dags för tömkörning med ATTRIANA. Körde henne ute på landsvägen. Kul tyckte hon, och ville inte gå hem. På hemvägen arbetade jag henne lösgörande med skänkelvikningar och förvänd, böjd öppna mot diket. Körde henne även i min rörelse jag kallar “Trullsage“. Det är många små serpentiner, bara några steg till vänster och höger. Idag var tanken att få igenom samlingarna utan för många explosioner. Arbetade på vår lilla grusväg och hon fick gå samlad i öppna och lösgjord i dubbelsluta. Därefter fick hon göra många halter. Lade in några ryggningar. Gick sen över till halva steg som övergick till en fantastisk piaff. Nu kom de kritiska ögonblicken. Gjorde tre omgångar med piaff. Mellan dessa omgångar fick hon stå still och äta godis och sedan ledde jag henne i låg form. Lärd av förra tömkörningspasset tog jag mycket god tid på mig att få henne lugn. Det fungerade som jag hade tänkt och jag kommer att göra likadant nu på varje tömkörningspass till det sitter ordentligt. Piaffrörelsen är inte ett mål utan jag använder den som styrketräningsmedel.

Avslutade arbetet med att jag släppte henne lös på ridbanan. Det är en dm snö och is kvar fortfarande men hon tog det relativt lugnt. På slutet höll det på att gå överstyr. Vad hon gör då är att börja springa så fort att hon blir rädd för sig själv och skriker samtidigt. Idag var jag mycket uppmärksam och stoppade henne precis när hon var på väg att tappa fattningen.


MARION var helt fantastisk idag. Det började med att hon blev rädd i stallgången för några konstiga ljud från granngården. Hon kändes väldigt hög när jag satt upp på henne. Arbetade på samma sätt som med Attriana med lösgörande övningar ute på landsvägen. På grusvägen red jag skolorna omväxlande. Idag var hon lika känslig som Isabella brukar vara. Hon svarade blixtsnabbt på alla hjälper. Jag fick verkligen koncentrera mig på att inte röra mig i onödan i sadeln. Det är så här det ska kännas. Hon var som vanligt för låg i fram i piaffen men annars var den fantastiskt hög och fin i bak och energisk framför allt. Övergångarna till passage gick bra idag och jag kunde rida öppna i passage. Det har jag aldrig ens tänkt en tanke på att göra. Det var hon själv som bjöd in till den dansen. Efter att ha ridit några slutor i galopp gick jag över till galoppombytena. Vi fortsatte att leka. Gjorde byten i vartannat steg. Tanken är att göra bytena så ofta att hon glömmer bort det lilla steget hon lägger in emellan. Det fungerade några gånger. Framförallt blev hon väldigt hög över ryggen och kom upp fint i fram. Det måste jag prova fler gånger. Avslutade i skritt i låg form.

 

Onsdagen den 7 april 2010 kl. 19:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.