Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

tre dagars träning

 Lördag
Träningen med MARION i ridhuset för den nya tränaren gick bra. Marion tyckte det var roligt att komma iväg och träna. Hon nästan sprang in i trailern. Under ridpasset var hon pigg men inte springig som hon kan bli ibland. På slutet blev hon lite trött men jobbade på ändå. Hon kastar med huvudet åt höger när hon vill tala om för mig att det är jobbigt.

Under träningen gick vi igenom de flesta rörelserna. Vi började med övergångarna. De är grunden till så mycket. Marion brukar kunna fuska om jag inte passar henne. Fick ett tips om att göra övergången på volt i öppna. Arbetade sen i trav på volten. Marion spårade som vanligt inte i höger varv. Det finns olika sätt att lösa problemet. Den nya tränaren tyckte jag kunde tänka och rida förvänd sluta. Vi red också med hästen ställd utåt. Red skänkelvikningar på hörnlinjen och diagonalen. Red öppna längs långsidorna. I galopp red jag sluta halv igenom. Avslutade med byten på diagonalen, fick in fyra stycken. Avslutade med att göra endast ett byte vid X.

I stort sett gick allting bra. I volterna sitter jag dock och gör en dundertabbe, tar i innertygeln, aja baja!! Man vet ju om att man inte ska göra det men ändå gör man det. Det är ett väldigt vanligt fel som många gör. Vad som sen går igen i de andra rörelserna är rakriktningen. Galoppombyten gör hon så lätt men de är inte rena. Har lagt ner mycket jobb på det under några år. Problemet är att hon inte har tillräckligt bra galopp. Vi behöver vad jag kallar en schvunggalopp. Känns roligt att komma igång med träningen igen. Har nog inte gett upp bytena än.

ATTRIANA fick skritta 20 min i snön på ridbanan. Malin red idag och de jobbade med övergångar med knäna som hjälpgivare. Idag gick det lite bättre. Framförallt gick det bra på voltspåret som var snöfritt, men vattenfyllt i stället.

Söndag
Idag var ATTRIANA på tårna. Tömkörde henne på en vägsträcka på ca 70 m. Det var det enda stället det gick att gå på idag. Började avslappnat med skänkelvikning, öppna och sluta i skritt. Gick sen över till att göra samma sak i trav. Det gick ett tag sedan kom explosionerna på rad. Det blev galopp på stället med lite levader inblandade. Konstigt nog lyssnar hon på mig ändå. Jag kan stanna henne, gå fram till henne och ge godis om hon gjort något bra. Det här har vi tränat sen hon var två år!!! En gång höll det gå på tok. Hade tagit av mig handsken för att ge henne godis. Gick tillbaka till min position medan jag bökade med handskarna. Då flög hon upp i luften och började fara iväg i en väldig fart. Hade bara i huvudet att jag inte fick tappa henne och det gick bra som tur var. Det var lite klumpigt av mig. Efter det var jag mer koncentrerad. Hon hade laddat upp så mycket energi att jag var tvungen att ta ut henne på vallen för att låta henne avsluta i trav på volten tills hon slappnade av. Det är det bästa sättet att bli av med ev mjölksyra. Mitt mål är att ha mer kontroll på hennes explosivitet och att kunna piaffera några steg och sedan skritta i låg form. Ett annat mål för mig är att locka fram den här laddningen när jag sitter på henne. Att hon går på töm känns tryggare än så länge. Det är här vi är i träningen nu, att temperera upp henne i ridningen för att ha henne i tävlingsform.

MARION var ute på promenad med Anna. Marion hade haft åsikter var man kunde gå i snön och var man inte kunde gå. Anna lyssnade och de gick där snön var bra. Marion är en alldeles underbar häst. Hon skulle nog kunna bli rumsren. Innan hon går in till stallet på kvällen ställer hon sig ofta på dyngstacken och både kissar och bajsar.

Måndag
Vi red ut med ATTRIANA och MARION på en lång skrittpromenad. Red både på asfalt och hårdpackad snö. Var ute nästan en timme. Båda hästarna skötte sig exemplariskt. En tanke är att en äldre tränad häst som Marion inte behöver så mycket träning. Det räcker att hålla igång med långa skrittpromenader och några fartlekar mellan någon träning eller tävling. Det finns äldre travhästar som bara startar och går i hagen under resten av tiden. Man ska inte överträna. Ofta är det nog man själv som vill träna för det är ju så roligt.

 

Måndagen den 5 april 2010 kl. 15:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.