Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

fågelsång

 Idag gick det för första gången på länge att använda ridbanan. Nu är det bara ca tre dm “rutten” snö kvar. Red MARION ca 20 min, arbetade med igångsättningar från skritt till trav och från skritt till galopp. Det blev starka rörelser och jag märkte att jag tappade sitsen och blev i vissa lägen framåtlutad. Det krävdes verkligen koncentration för att klara av det. Avslutade med en sakta men schvungfull galopp, tre varv åt båda hållen. Gjorde många pausar då jag lät henne bara stå och vila. Att skritta i snön var ingen vila. Därefter gjorde vi sällskap med ATTRIANA ut på en skrittpromenad på ca 40 min.

Attriana var laddad idag. Jag märkte det redan i stallgången då hon lade öronen bakåt och lyfte ett bakben när jag ryktade henne. Jag tolererar absolut inte att hon gör så. Efter en tillsägelse skärpte hon sig. En häst får aldrig visa irritation mot någon människa. Hästen skulle aldrig göra det mot en häst som står högre i rang. Under ritten blev det en hel del bocksprång. Min medryttare är väldigt skicklig och lyfter upp hennes huvud direkt vid första bocksprånget. Man har inte en chans att sitta kvar på henne annars. Hon har en otroligt stark och snärtig rygg. Vi red fram till en gård där vi inte varit så ofta. Bägge hästarna stannade och vägrade att gå. I det läget är det ingen idé att stressa dem, det hjälper inte. Vi satt och pratade och lyssnade på fågelkvitter i stället. Det avdramatiserade situationen så vi kom fram till vårt mål.

ISABELLA gick omkull igår i galopp på en grusväg. Det är farligt att rida på våra vägar när tjälen går ur. Hon stöp och skrubbade upp ganaschen och bogen. På kvällen var hon lite varm på vänster carpus. Hon är inte halt men får vila en vecka för säkerhets skull.

 

Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 22:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.