Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dubbelsluta?

 På lördagen red vi ut med ATTRIANA och MARION. Skrittade på lång tygel i 30 min. Attriana var duktig, reagerade lite på min medryttares fötter i början, men sen gick det lika bra som vanligt. Vi lade till en social övning. Vi red till en granne och hälsade på. Red under en portal och stannade och pratade ett tag med dem. Båda hästarna skötte sig exemplariskt. Innan vi red ut red jag på banan med Marion. Provade en ny sak. Om man håller ihop händerna när man rider, kan man luta lillfingrarna mot varandra i samling och luta tummarna mot varandra när man ökar. Det var inte alltför revolutionerande.


Tömkörde ATTRIANA idag. Hon fick börja med skänkelvikningar mot diket på sidan av vägen. Därefter gick hon i s k dubbelsluta. Det är en mycket lösgörande sluta. Hon ska böja sig så mycket att hon nästan kan nudda svansen med nosen. En sluta är endast samlande när den är på tre spår. Därefter gick hon i väldigt lösgörande öppna. Allt utfördes på nästan helt lösa tömmar. I öppna till höger fick jag ta tag i henne lite så hon “taggade till” men sen blev hon så låg och avslappnad att hon nästan hade huvudet i backen. Nu är hon tillbaka i jobb med alla lösgörande övningar. I slutet av nästa vecka räknar jag med att lägga till samlingar. Lät henne bara trava runt på banan i trav i 15 min, varav lite i djupsnö.

 

 

ISABELLA som äter dåligt igen fick ett kort pass. Man kan kalla det styrketräningspass. Vi gör alla rörelser men inte så länge. Efter att ha ridit igenom alla lösgörande övningar arbetade vi med samling. Jag bara sitter och åker med, hon arbetar så bra själv. Hon var fantastisk! Blev lite för taggad av piaffen och passagen men gjorde allt jättefint, även övergångarna. Det blev mycket godis. Hon är också i en fin form trots att jag varit borta från ridningen så länge. Avslutade inte ens i trav och lättridning utan stretchade henne ordentligt i stallet Tack Malin och Anna! Ni har hållit igång hästarna jätte fint!

 

Söndagen den 28 mars 2010 kl. 21:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.