Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Äntligen i sadeln på Attriana

 Började som vanligt med ATTRIANA på morgonen. Först arbetade jag henne för hand. Gick i öppna 70 m åt vardera håll. Hon kändes fin även till vänster. Innan hade jag böjt henne för hand och hon var som vanligt otroligt mjuk i båda sidorna. Longerade henne sedan i trav sammanlagt tio minuter på ridbanans voltspår som är upptrampat. Lät henne gå i djup snö på en mindre volt en minut i vardera varvet. Hon blev riktigt uppsluppen när hon fick komma ut på det större spåret efteråt. Det märks att det är ansträngande att gå i djup snö. Här gäller det verkligen att använda sunt förnuft så man stärker hästens senor i stället för att förstöra dem. Därefter red jag henne fem minuter. Det var underbart att komma upp på henne igen.

Hittade mitt fina kandar i sadelkammaren med handgjorda järnbett. Det var länge sedan jag använde det så jag dammade av det och satt det på MARION. Nu blev det ett riktigt dressyrpass. Testade hennes reaktionsförmåga först och den kunde inte vara bättre. Arbetade henne i skritt ca 30 min med alla rörelser. Red henne i svaga skänkelvikningar först och gick sen över till tvära. I öppna gick hon först med lång och sen med kort yttersida. Slutorna har aldrig varit så jämna och fina. Lekte lite med halva steg, piaff i skritt och övergångar till längre steg men med bibehållen samling. Man skulle kunna kalla det skrittpassage. Det var övergången som jag försökte att få jämn och stabil. Att arbeta i skritt är bra så till vida att man hinner känna in och korrigera i steget. I de andra gångarterna hinner man inte vara lika noggrann, det går så snabbt.

Gjorde i stort sett samma sak i trav. I öppna fick jag lägga in några halvhalter i början. Hon var sen jättefin och jag kunde bara sitta och njuta. Gjorde även nu övergångar mellan halva steg och lite längre steg med bibehållen samling. Det ska bli piaff - passage så småningom. Hon behöver ha mer energi i piaffen först. Red även halva travsteg rakt fram samtidigt som jag böjde halsen åt båda hållen för att hon skulle slappna av i nacken. Det gick ovanligt bra. Avslutade med bakdelsvändningar som övergick till galoppslutor rakt fram i 70 m. Hon var duktig och kämpade på hela vägen även till vänster som hon brukar tycka är jobbigt. Det gick så bra idag så tanken slog mig att starta henne i några medelsvåra program.

 

Torsdagen den 25 mars 2010 kl. 22:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.