Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vitaminer och piaff

 Så var vintern tillbaka idag med snöstorm! Hade tänkt sitta på ATTRIANA men jag fick tänka om. Hon var alldeles för mycket på tårna. Hon fick i alla fall sadel på sig och ett arbete för hand. Efter en promenad på tio minuter började jag arbeta med hennes rygg. Hon fick gå tre steg halt, tre steg halt osv. Vi gjorde ca 20 halter och tre ryggningar. Det låter som en enkel träning men jag lovar, det gör mycket för ryggmusklerna. Därefter skritt i låg form och stretching inne i boxen.


Red ISABELLA för första gången på länge. Hade samma bett som jag haft på Attriana dvs. rakt plastbett. När jag skulle korta upp henne med tygeln la hon sig direkt på bettet. Hon har nog blivit lite bortskämd! Jag tillbringade några minuter med att få henne acceptera bettet, genom att röra på det.

Därefter plockade jag in bakdelen. Jag använde mig av att lyfta min mage mot min hand. Oj! Vad det hände saker! Bakbenen fick liv och blev kvicka. Ryggen kom upp hon blev riktigt het. Det kom allt möjligt, lite halva steg, lite piaff, lite passage, lite skolor. Allt på en gång. Ock, så stannade hon och bad om godis för hon hade ju varit så duktig, tyckte hon. Så småningom lugnade hon ner sig lite. Det blev några fina öppna som hon kunde koncentrera sig på och gjorde tre piaffomgångar (med godis efteråt). Trots att Isabella är så gammal är hon fortfarande den hetaste hästen jag har. Hon gör aldrig några dumma saker som att stegra eller bocka längre. Men idag blev jag lite fundersam om det skulle komma något sådant också. Hon kändes så glad!

Isabella har fått extra B-vitamin sen januari, utan dem tar hon inte ett steg i piaff vid hårfällning. Det tog några år innan jag förstod sammanhanget. Hon vägrar att samla sig överhuvudtaget under våren. Hon blev ordentligt arg på mig om jag bad henne att samla sig. Det var min hovslagare som tipsade om B-vitamin. Jag hade aldrig trott att det skulle ha så stor betydelse. Som hon kändes idag har hon full pott av B-vitamin i kroppen. I år har jag även köpt saltstenar med bl.a. selen i. Vid den här tiden på året äter hon nästan upp en saltsten i veckan. Jag antar att hon har ett stort behov av vitaminer överhuvudtaget just nu. Även de naturliga mineralerna som hon får har hon börjat äta upp.

 

Söndagen den 21 mars 2010 kl. 23:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.